Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

úterý 30. března 2010

O jednání s místostarostou, nástěnce a plastových lahvích

Jednání s místostarostou
Dnes odpoledne jsem se setkal "přímo na místě činu" s panem místostarostou Moravcem. Setkání se účastila i pí. Kocourková a p. Lanči (a moje maminka a má dcera Lenka, ale to doplňuji jen faktograficky, pro pobavení čtenáře).
Jednak jsme se shodli na tom, že odnaučit řidiče parkování v druhé řadě (uvnitř bloku ulice Strnadova, to podélné stání "navíc" před auty zaparkovanými příčně na parkovací ploše z travních panelů) nepůjde asi jinak než pokutami. Parkování na protější straně ulice, to podélné před sudými vchody, pokutováno nebude, byť po formální stránce je též v rozporu s pravidly, která říkají, že v ulici, kde je obousměrný provoz, má být průjezd široký 5,5 m (což by Strnadova měla splňovat, neboť obousměrná je!).
Parkovat mezi panelovými domy Strnadova-Vlkova 11 a bývalou MŠ (dnes EFFETA) správně dle značek snad řidiče naučíme skrze lístečky za stěračem, tady "tlačit na pilu" skrze pokuty je nesmysl.
Parkovat na "nesmyslně velkých asfaltových plochách" u Strnadovy 1, Strnadovy 2 či Štefáčkovy 1 zatím nedoporučuji, MMB to označil za nepřípustné, s dalším jednáním se zaměřím tam.
Dále budou vyznačena parkovací stání na hlavní ulici před Panenkou (novostavba) a před Renaultem (dnes se tam už sice běžně stojí, ale řádným vyznačením parkovací plochy se tomu dá řád a nebudou vznikat proluky mezi auty).
No a (poslední v řadě, ale tož důležité) jsme se dohodli, že paní Kcourková navštíví zítra v úředních hodinách pana místostarostu a obdrží kopie příslušné části plánu revitalizace sídliště (části týkající se našeho mikroregionu), jak by měla být provedena v následujících letech, abychom se s ním mohli dopodrobna seznámit a nenavrhovali něco, co je v rozporu s již promyšlenou úpravou.


Nástěnky
Na Strnadově 7 a 9 je nově opravená nástěnka, vy, kdož čtete tyto řádky na webové nástěnce, můžete být naprosto klidní, jsou tam jen informace zde na webu uvedené. Chápu, že ne každý má Internet, a tak jsem považoval za důležité po určité době nástěnky obnovit.
Pravda, ve vchodě 7 jsem byl dotázán, zda věřím, že nástěnka vydrží nezničená déle než čtyřiadvacet hodin, ale to už je zase druhá stránka věci...


Plastové lahve
Před vchodem Vlkova 9 (přes silnici na travnaté ploše) je opět kontejner na plastové lahve, vy, kdož jste uvědomělí, tak nemusíte chodit až k obchodnímu domu BILLA, a vy, kdož tak dosud nečiníte, zvažte, zda nechcete rozšířit řady nás, kdo odpad třídíme...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky