Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 19. října 2011

Kompletní výměna výtahu pro vchody Strnadova 7 a 9

Dovolím si citovat z NABÍDKY NA KOMPLETNÍ VÝMĚNU VÝTAHU UMÍSTĚNÉHO V OPLÁŠTĚNÉ VÝTAHOVÉ ŠACHTĚ KONE MaxiSpace údaje, jak je v současné chvíli vidím jako "skoro definitivně schválené" od pracovní komise a jak se je chystám předat na SBD k definitivnímu zpracování smlouvy - i když ještě stále s kolegy z pracovní komise o některých parametrech diskutujeme, zrovna včera večer jsem byl znovu osloven panem Lančim s žádostí o další setkání (jenže nevím, kdy k němu dojde - i k psaní tohoto textu pro změnu šidím divadelní zkoušku - prostě nějak nestíhám).
Vybírám tedy základní údaje:
  • Typové označení výtahu: PW 05 / 06 - 19 MaxiSpace
  • Nosnost: zvýšena na 400 kg
  • Počet osob: zvýšeno na 5 osob
  • Jmenovitá rychlost: zvýšena na 1m/s (o tomto parametru ještě diskutujeme, neb dle vyjádření firmy toto znamená zvýšené opotřebení všech prvků - byť se i tak vejdou do záruky, pocítíme to dříve po zkonšení záruční doby)
  • KABINA: KONE IKARUS CAR MIX & MATCH, 900 x 1300 mm (rozměry budou upřesněny po zaměření svislosti výtahové šachty, které probíhalo dnes, ale předpokládá se případná odchylka o maximálně 30mm), světlá výška kabiny 2.020 mm

Základní cena (vše uvedeno bez DPH) činí 923.000,- Kč za základní verzi plus:
  • protipožární kabely a rozvaděč s požární odolností 37.000,- Kč
  • kabina výtahu v provedení STRUKTUROVANÝ NEREZ 23.200,- Kč
  • prosklení všech stěn a dodávka prosklených šachetních dveří - čirý Connex 97.000,- Kč
  • kabinové dveře s okýnkem 6.200,- Kč
  • nová ocelová konstrukce, v provedení nástřik RAL, se zasklívacím profilem, bez prosklení 139.000,- Kč

Přátelé, vím, že se tak dostáváme na celkem šílených 1.225.400,- Kč bez DPH, tedy 1.347.940,- Kč se započtením aktuálních 10% DPH (která by skutečně byla ještě skoro celá v této sazbě vyúčtována).
Jeden z členů pracovní komise mi k tomu napsal "Jsem pro kabinu z nerezu, prosklenou zadní stěnu šachty a šachetní dveře čirým sklem, prosklenou boční stěnu také čirým sklem a kabinové dveře s okénkem. Pouze stále nevím, co s tou novou ocelovou konstrukcí. Myslím si, že nová je nová. Nějak přetírat původní konstrukci by také něco stálo a výsledek by asi nebyl nic moc. Přesto se mi zdá cena za novou docela vysoká."
Můj osobní pohled je jednoznačný - udělejme to, budeme mít skvělý nový výtah, viz foto z realizace jinde, uvedené pod tímto textem, není to akce na chvíli, staňme se v ulici tou nejlepší adresou!
Jste-li však kdokoliv, sousedé, jiného názoru, pište, volejte, vyjádřete se. Než se podepíše smlouva.
Já žádám firmu a SBD o finalizaci smlouvy na základě zde vyjmenovaných parametrů a nabídky (mají ji všichni členové pracovní komise - pan Lanči, pan Cikrle, pan Útrata i pan Zeman - v kompletním znění) o vypracování finálního znění smlouvy, aby ji mohlo dne 26. října schválit představenstvo SBD Mír.



1 komentář:

  1. Zdravím,
    i když je tu jisté navýšení ceny, jsem určitě pro, aby se udělalo vše nové, když už tak už a ať to tedy nějak vypadá!
    JB

    OdpovědětVymazat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky