Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

úterý 18. ledna 2011

Porevizní opravy elektrických rozvodů

Jak jste se mohli dočíst v zápisu z VS, probíhají porevizní opravy elektrických rozvodů (po revizi rozvodů ve společných prostorách).
A tak, například, jistě nikdo z obyvatel vchodu 9 nebyl překvapen tím, že se na vchodových dveřích objevilo upozornění, že zítra mezi 10 a 11 hodinou bude v domě vypnuta elektřina. Firma bude odstraňovat jednu z vážnějších závad, vypálenou svorkovnici.
Na rozdíl od tohoto příkladu, většina ostatních oprav probíhá za běžného provozu a v podstatě je ani nezaznamenáte...

pondělí 17. ledna 2011

Porevizní opravy plynu

Skutečně netuším, jak si někteří představují průběh porevizních oprav plynu a činnost předsedy samosprávy: volala mi dnes jedna nespokojená paní (jako obvykle se to týká vchodu 11), že k ní nepřišel nikdo opravit plyn, že v daný termín nebyla doma a na telefonním čísle jí to nikdo nebral.
Stručně řečeno, snažit se musí obyvatel bytu. Prostě je v jeho bytě potřeba opravit plyn, firma to má v objednávce, napsala termín, který obyvatelce nevyhovoval, je tedy na obyvatelce bytu, aby jim znovu zavolala a domluvila si nový termín. Jiné řešení neznám.
Na lístku či na nástěnce jsou celkem tři čísla, lišící se jen posledni cifrou:
  • 608355700
  • 608355701
  • 608355708
Pokud na tom je něco nejasného, tak už vážně nevím.... O všem výše uvedeném jsme 2x hovořili na schůzi Výboru samosprávy...
To samé mohl sdělit paní "stěžovatelce" zástupce vchodu v samosprávě pan Sláma - tvrdí, že není hloupý, takže nechápu, proč paní nesdělil totéž jazykem domu Strnadova 11, kterému už dlouho nerozumím (paní jsem to vysvětloval po telefonu, ale nechtěla to pochopit, napsal jsem jí to...).
A už vůbec nechápu, proč se někdo "probudí" tři měsíce po opravách...

neděle 16. ledna 2011

Aktuality z VS za prosinec 2010 a leden 2011

Zápis č. 1/2011 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 1-11, konané dne 13.1.2011
Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
- Na schůzích NS vzneseny jednotlivé reklamace k akci zateplení: pí. Viturková, byt 1/46, uchycení plechu u balkónových dveří (opraveno), p. Kadlec, byt 1/35, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí (červená barva), p. Srnka, byt 1/44, odlupuje se nátěr na plechu zábradlí (šedá barva), S3/31 Vokáčová a S5/27 Hiklová (v obou případech odlupující se šedivý nátěr balkónu), p. Stolař, byt 7/21, loupe se červená barva z konstrukce balkónu, sl. Zemanová, S9/29, loupe se nátěr na plechu zábradlí, reklamováno přetrvávající znečištění parapetů oken po zateplení v bytech domu S11 p. Slámy (opraveno), pí. Pražákové (již nepožaduje opravu), p. Kummer, byt 11/14, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí, pí. Viparinová, byt 11/41, chybné uchycení parapetu na balkóně (opraveno). P. Kopřiva slíbil p. Tomsovi PŘEHLED O PRACECH PROVEDENÝCH K ODSTRANĚNÍ REKLAMACE, ale přehled nedodán, p. Novotný znovu žádán panem Antalou o seznam všech reklamací, práce prováděla externí firma – opět porovnány existující seznamy a znovu zasláno panu Antalovi. Vzhledem k počasí reklamace nátěrů nyní beze změn, ostatní reklamace jsou již vyřešeny. Pan Sláma ověří, zda je skutečně v pořádku i reklamace u pí. Viparinové, která byla dlohodobě v zápisu jako nevyřízená.
- Na NS 5911 provedena rekonstrukce elektroinstalace a výměna prvků v elektroskříni řízení odsávání. P. Šebek znovu prověřil funkčnost odsávání ve stupačce 43, někde je vadné bytové tlačítko, všichni obyvatelé však nebyli zastiženi – zvažujeme právní postup proti nespolupracujícím obyvatelům domu, největší problém je zastihnout obyvatele nejvyššího patra.
- K řešení problematiky schránek: p. Sláma zjistil nabídku schránek, jejichž cena včetně montáže by byla cca poloviční oproti nabídkám, předloženým SBD Mír, p. Sláma dodal upřesněný propočet (práce 6.224,-, materiál 16.800,-, celkem 23.024,-), ověří aktuálnost, vyvěsí informaci na nástěnku a obejde dům s listinou k tomu určenou s textem „Schvalujeme výměnu schránek za podmínek rozpočtu…, materiál nakoupí p. Sláma Bohumil, práce provede na DPP p. Sláma David“), p. Novotný zjistil možnosti očíslování schránek formou lepených štítků a taktéž čísel uvedených na jmenovkách schránek. Bohužel pan Sláma pouze ověřil aktuálnost cen, nic víc neudělal – od minulé schůze VS beze změn, stav trvá.
- Na schůzích jednotlivých NS byla provedena volba „záložního zástupce“ jednotlivých vchodů, u něhož bude uložena sada záložních klíčů pro případ havárie a nedostupnosti člena samosprávy. Dokončuje se.
- K řešení problematiky výtahů: proběhlo výběrového řízení na regeneraci všech výtahů Strnadova 1-11, ke standardním podmínkám přidány tyto:
o kabina se nesmí oproti současným rozměrům zkrátit ani zúžit, naopak požadujeme její maximální možné rozšíření,
o nouzový dojezd do nejbližší stanice v případě výpadku proudu / poruchy (aby postižený cestující nemusel být vyprošťován),
o pro úpravy šachty nutné průsvitné (světlopropustné) řešení minimálně zadní stěny, prosíme nacenit variantu průsvitné a průhledné stěny,
o sběr cestujících při jízdě dolů, s možností SW vypnutí,
o kovové prvky šachty, které zůstanou zachovány, opatřit bílým nátěrem,
o nutné čidlo přetížení kabiny se světelnou (a případně i zvukovou) signalizací, přetížený výtah se nerozjede,
o v kabinových dveřích prosíme průzor(y) proti průzoru vnějších (šachetních) dveří, průzor (okno) šachetních dveří co největších (technicky možných) rozměrů,
o preferujeme kabinové dveře bus/harmonika,
o nabídněte co nejjednodušší interiér s diodovým osvětlením (co nejméně prvků, které lákají vandaly), cenu zrcadla uveďte zvlášť,
o trváme na zaslání nabídek v elektronické podobě (zaslatelné mailem),
o uveďte, jak se budou lišit cenové podmínky při realizaci více než jednoho výtahu (vchody mají 1+2+2+1 výtah, rozhodují se však samostatně).
Na nových schůzích jednotlivých NS byly diskutovány parametry. Dle rozhodnutí schůzí NS 5911 a 5921 (vchody 1, 7, 9) stanovena komise ve složení členové VS z těchto vchodů a pí. Viturková (1/46), p. Útrata (9/11), p. Lanči (9/17) a p. Cikrle (9/18) pro dopracování tabulky s posouzením nabídek. V úvodu této schůze proběhlo k tomuto bodu hodinové jednání (18:00-19:00, mimo VS se zúčastnili pí. Viturková, p. Útrata, p. Cikrle, p. Ing. Lanči, p. Srnka a za SBD byl přizván p. Tomsa). Výše zmíněné upravené podmínky jsou tedy podkladem pro druhé kolo VŘ. Pro vchod 3+5 bude z iniciativy pí. Hiklové na základě výsledku dalších jednání sestavena Listina k tomu určená, aby se tyto vchody mohli přidat ke vchodům, kde je již realizace dána rozhodnutím schůze. V době konání schůze nebyly z SBD dodány žádné nové informace, o den později byl předsedovy samosprávy doručen poptávkový list, který však nezahrnoval tyto podmínky:
o sběr cestujících při jízdě dolů, s možností SW vypnutí,
o preferujeme kabinové dveře bus/harmonika,
o trváme na zaslání nabídek v elektronické podobě (zaslatelné mailem),
(pravděpodobně je to vše dnes již nepsaný standard ???)
Předpokládaná realizace v poptávkovém listu je až 2. polovina roku 2011.
- Žádáme SBD o reklamaci opravy výtahu Strnadova 3 (fakturované XI/2010), závada se opakuje. Kontaktní osoba: p. Levíček, tel. 602 117 094, mail daliborlev@gmail.com
- Byly předloženy tři varianty řešení problematiky střechy: oprava střechy stávajícím způsobem, oprava střechy s instalací plošných fotovoltaických článků (varianta hydroizolační pěna a vodorovná fotovoltaická fólie), varianta provedení nástavby šikmé střechy. Materiály vyvěšeny k prostudování na webovou i pevnou nástěnku, pokud někde z pevné nástěnky zmizí, je třeba je opětovně doplnit (úkol všem členům samosprávy). P. Novotný připravil ještě jeden souhrnný text. Schůze projednaly, ale nikde nedošlo ke schválení kterékoliv varianty. Na ÚMČ zaslána žádost o stanovisko k situaci, kdy potřeba opravy střechy (současného stavu) není finančně kryta. Dosud bez odpovědi.
Mezitím na základě samostatné aktivity dvou členů samosprávy schválena ve vchodech 3 a 5 realizace výtahu i sedlové střechy (aktuálně není finanční krytí obou akcí) formou listiny k tomu určené. Žádáme SBD o zahájení VŘ (poptání nabídek) na realizaci sedlové střechy 3+5 (v obdobném rozsahu jako S1, jen jednotky odsávání musí být přesunuty nad úroveň střechy, nutný splátkový kalendář, pokud by se akce měla realizovat již letos).
- Firma PODA prezentovala záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Samospráva nemá proti této nabídce námitek, projednáno na schůzích, schváleno všude mimo S3+5. Dle jednání s představitelem firmy PODA předpokládána realizace III-IV/11.
- P. Novotný informoval o doplnění krytů na odsávání, provedeno, jen nedoručeny dva rezervní kryty, uložené na SBD!
- Na schůzi S1 byl vznesen požadavek na seřízení dveří výtahu (všech, nejvýraznější problém je ve 4.NP / 5. patře – část opravena v rámci revize, firmu Konekta kontaktoval p. Novotný, bez odpovědi, urgováno, znovu bez odpovědi), mezitím však výtah opravován pro poruchu, pan Šebka zkontroloval aktuální stav a žádné nedostatky nezjistil.
- Na SBD probíhá dle informací od p. Tomsy jednání s ÚMČ ve věci zimní údržby kolem domů. Bez nových informací.
- VS projednal problematiku zatékání do sklepů při nárazovém dešti, provedení sondy zrušeno, bude nově vyspárován okapový chodník a doplněna betonová hrázka ke svedení vody z prostoru pod balkónem do kanalizačního žlabu (Strnadova 9) - před schůzí mailem projednány nabídky, osobní návštěva p. Dvořáka z firmy AFSB na místě u S9, upřesní nabídkový list, schválena realizace jaro 2011. Bez nových informací.

Další podněty členů VS
NS 5911 (p. Šebek)
- Opět diskuze na téma holubi, bude nutné řešit na schůzi NS;
NS 5912 (pí. Hiklová, p. Levíček)
- Pan Levíček se spolu s p. Bínou snaží odhalit původ úniku vody z bytu 3/23 (Trávníčkovi) pozorovaném v bytech 3/19 (Taclová) a 3/15 (Hadašová), nutno znovu prověřit možné příčiny;
- Diskuze o kvalitě úklidu, bude nutno opět projednat na schůzi NS;
- Stížnost na hlučnost dveří S3, p. Novotný objedná zámečnickou firmu, aby se pokusila osadit tlumící prvky a seřídila sílu systému BRANO;
NS 5921 (p. Novotný)
- Informace o proběhlé opravě odsávání S9 a topení S9/29;
- P. Lanči provede opravu zvonkového tabla S9/26 a S11/12;
- Naschvály (bezdůvodné uzavření jedné stupačky topení, vypnutí jističe společných prostor – zaznamenané koncem minulého roku) se již neopakují;
- Žádáme SBD o právní postup proti panu Chládkovi (S9/8), který přes opakovaná upozornění na porušování požárních předpisů a obecných bezpečnostních pravidel skladuje ve sklepě motorovou naftu;
NS 5922 (p. Sláma)
- Řešen problém mechanického poškození zámku, p. Novotný odešle na fu. PEKOS dopis, nachystaný panem Slámou, kování bylo vyměněno, staré uloženo u p. Slámy;

Příští schůze VS
Příští schůze výboru samosprávy se bude konat 10.3.2011 v 19:00, případně dříve dle aktuální situace kolem jednání o výtazích.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky