Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 17. dubna 2010

Výpadek dodávky teplé vody

Včera byl ve vchodě Strnadova 1 zaznamenán výpadek dodávky teplé vody, ve večerních hodinách již teplá voda řádně tekla. Přestože na mou radu pan Šebek žádal informace na centrále dodavatele, žádnou odpověď jsme nedostali. V místnosti DPS (domovní předávací stanice - majetek dodavatele tepla) jsme pouze zaznamenali, že hlášená závada na zařízení je již odstraněna. Bohužel s námi dodavatel dále již nekomunikoval.
Pokud se někdo snad dál chce pídit po bližších informacích, nechť volá na dispečink TEZA na tel. číslo 543 239 350, samosprávě sice včera zprávu slíbili, ale neposkytli...

pátek 16. dubna 2010

Rozbité sklo vstupních dveří vchodu 11

Ze dvou různých zdrojů (p. Sláma a p. Bína) jsem byl informován o tom, že neznámý vandal rozbil sklo vstupních dveří vchodu 11. Pan Sláma dostal pokyny ohledně objednání opravy, bude záležitost ještě diskutovat s techničkou družstva pí. Pokornou. Smutné na celé věci je lhostejnost obyvatel, kdy bohužel škodu uhradíme z FDH, neboť "nikdo nic neviděl a neslyšel", nikdo nevolal policii, takže z právního hlediska neexistuje škodní událost, aby bylo možné uplatnit náhradu škody u pojišťovny.
Doplněno 19.4.2010:
Pan Sláma prý u firmy RI-okna nepochodil a na družstvo se nedovolal - ale tato tvrzení nechť si každý vyloží po svém - je s podivem, že kdykoliv volám na SBD já, buď se dovolám, nebo mi hovor "spadne" na vrátnici a přepojí mne někam jinam.
Takže jsem se do věci vložil já a obepsal dvě firmy, no a firma Sedláček reagovala rychle, nabídla cenu do 1.000,- Kč včetně práce, tož jsem objedna, zítra bude změřeno a ve středu bude zaskleno. Takže pro případné zájemce uvádím kontakt:
Karel Sedláček
Bělohorská 51, 65600 Brno
info@sklenarstvisedlacek.cz
mobil 608809974
http://www.SklenarstviSedlacek.cz

středa 14. dubna 2010

Unifikace vzhledu webové nástěnky


Vážení, dovolil jsem si v rámci jisté unifikace přizpůsobit vzhled této stránky a obléci ji do skoro stejného kabátce, jaký má moje hlavní webová stránka, jen barevné ladění je trochu jiné. Za Vaše připomínky či náměty budu vděčný... I když asi není vzhled zase tak důležitý - jenže to je možná jen má mylná domněnka...

pondělí 12. dubna 2010

Poznámky k plánované regeneraci lokality Strnadova


Tento text patrně uzavírá téma parkování v naší ulici, neboť (pokud nedostanu slíbené tipy, s kým mám dál jednat z Odboru dopravy MMB - jmenovitě, na koho se obrátit, kdo by mohl pomoci, aby se věc skutečně pohnula, neboť nehodlám adresovat další dopisy někomu, kdo mne nejspíš vůbec nebude chtít slyšet) tuším, že se veškerá snaha dostala do slepé uličky.
Obrázek ukazuje plán regenerace naší lokality - naší části sídliště. Letos by mělo z dotačních prostředků dojít na obdobnou regeneraci části sídliště kolem ulice Josefy Fajmanové. Na naši část sídliště dojde snad příští rok.
Teď už chápu neochotu k jakýmkoliv změnám hned. Jakémukoliv snažení o úpravy, když jsou naplánovány "velkoúpravy", těžko bude někdo přát.
A to, že dnes v uličce u stacionáře EFFETA nestojí vlevo auta na chodníku, má také racionální vysvětlení - jeden ze sousedů mi k tomu napsal:
Dále bych podotknul k parkování částečně na chodníku, že problémem jsou vysoké obrubníky, o které se ničí bočnice pneumatik v důsledku ostrých nájezdových úhlů. Podle ČSN (patrně ČSN 73 6056, to nevím jistě) je maximální výška pojížděného obrubníku nad vozovkou 5 cm, což není v uličce u stacionáře v žádném případě dodrženo. Tento argument je však dvousečný; buď by na jeho základě radnice obrubníky kdovíkdy upravila, nebo by na jedné straně uličky parkování zakázala (hned), což by mne ani moc nepřekvapilo.
Snad jen dodám: radnice teď zjevně nenechá upravit nic, neboť věří, že příští rok už v daném místě bude příčné stání (viz obrázek), a varianta zákazu asi nehrozí - mám dojem, že tyto webové stránky z radnice nikdo nečte...
Shrnuto a podtrženo:
Nedá-li mi teď někdo další pozitivní impuls, nepodá-li mi někdo pomocnou ruku, "dávám si padla". Mimo jiné i kvůli špíně, kterou "na mne lije jedna sousedka od nás ze vchodu". Chtít "opravovat svět kolem nás" je někdy moc nevděčný úkol, no a já právě teď tíhu nevděku nějak moc pociťuji. Tož si tu dovoluji postesknout...

Společné prostory (Strnadova 7 a 9)

Procházel jsem minulý týden společné prostory - chodby všech pater a kočárkárny - a ke svému překvapení jsem zjistil, že ve vchodě 7 není co vytýkat (a tak nám nebude mít co vytýkat ani komisař při kontrole dodržování požární bezpečnosti), zato ve vchodě 9 se vyskytuje celá řada prohřešků:
  1. v pátem patře jsem za výtahem viděl (již dlouhou dobu) odložené matrace,
  2. ve čtvrtém patře věci, které jen někdo nestihl zanést do popelnice,
  3. ve třetím patře to bylo obdobné, ač s kovovou konstrukcí od šicího stroje, odloženou tu už dlouhou řadu měsíců, má majitel(ka) možná jiný záměr;
  4. hlavním problémem však zůstává kočárkárna, kde krom kočárků a kol (to jsou věci, které sem logicky patří), je tu i odložený nábytek, a též spousta starého papíru ("papír padá na mou hlavu", odkládal jsem tam reklamy, které se hromadily u schránek, a jaksi je opomněl nárazově odvést!).
Ve všech případech vím, kdo je původce nepořádku, jenže v některých případech se majitel tváří (a i tak mluví), že není jeho povinností se o odstranění věcí postarat. Což je smutné... A od dotyčných nezodpovědné!
Jenže poraďte,co dělat s člověkem, který jen na potkání tvrdí, že věci nemá kam jinam uklidit a že přece za společné prostory platí jako všichni... Jenže kdybychom takto odkládali věci do společných prostor všichni, už se v domě nehneme...

Novinky k problematice výtahů

Aktuální informace z SBD od technika p. Budinského:

Oprava výtahu Strnadova 7
Náhradní deska z demontovaného výtahu, která byla zamluvena pro S7, není bohužel shodného typu a bez dalších úprav ji nelze použít. Byl kontaktován p. Kazík z fy. Konekta, zda by mohl nacenit nutné úpravy elektroinstalace pro použití této desky (slíbeno poslat zítra).

Poptávka na modernizace výtahů
Poptávka na modernizace výtahů bude družstvem zpracována tak, aby cenové nabídky byly ke schůzím v květnu/červnu k dispozici.

neděle 11. dubna 2010

Oprava zámku kontejnerového stání

Děkuji tomu, kdo opravil zámek u kontejnerového stání Vlkova / Strnadova 1. Než jsem stihl s kolegou Šebkem zhodnotit situaci - nejjednodušší a nejlevnější se jevilo zámek (fabku) otočit - dnes ráno už byla opravená. Ani já, ani pan Šebek sice nevíme, zda to opravil pan Bína nebo jiný obětavec, každopádně za opravu díky!

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky