Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pátek 5. října 2012

Už se bude topit!


Vzhledem k tomu, že se očekává výrazný pokles venkovních teplot již od sobotního večera a i pro dnešní den není předpověď počasí, co do teplot, příznivá, obnovuje společnost Teplárny Brno v průběhu dnešního dne dodávky tepla pro vytápění do odběrných míst.
Ing. Igor Šesták, provozní ředitel
Teplárny Brno, a.s.
Špitálka 6, 658 15 Brno
www.teplarny.cz

čtvrtek 4. října 2012

Opět posun termínu

Tentokrát z důvodu na straně předsedy samosprávy, tedy u mne, posouvám termín následující porady VS z 18. října o 14 dní, tedy na 1. listopadu, obvyklé místo a čas.
Původně jsem chtěl sice posun jen o týden, tedy na 25. října, ale to jsou čtvrtek a pátek školní prázdniny, a nemuselo by to být vhod...

středa 3. října 2012

Objednány kontajnery

U firmy Hartmann jsou objednány 2 kontejnery pro odvoz velkoobjemového domovního odpadu pro dům Strnadova vchody 3 a 5, přistavení na čtvrtek 15. 11. 2012 odpoledne, odvoz kontejneru 19. 11. 2011 ráno, kontejnery budou přistaveny před vchod 3 (z boku u vchodu, k zábradlí u betonové terasy/šikany) a před vchod 5 (ke vchodu).
Úklid sklepních prostor budou řídit zástupci jednotlivých vchodů p. Levíček (602 117 094) a pí. Hiklová (774 534 483).
Úklid o víkendu 16. - 18. listopadu bude totiž poslední možností, kdy musí být dokončena příprava sklepních prostor, aby mohla být v pondělí 19. listopadu akce "zateplení stropů ve sklepech" zdárně zahájena.

neděle 30. září 2012

Z VS za červenec a srpen 2012

Zápis č. 6/2012 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 3-9, konané dne 13. 9. 2012

Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
- Změna výše FDH (aktuálně k 1.9.2010: S3+5 20 Kč/m2, S7+9 10,- Kč/m2).
- K řešení problematiky výtahů: Realizace firmou Konekta na Strnadově 3+5 probíhala dle smlouvy X-XII/11, výtah je funkční, ale jsou k němu připomínky ze schůze, p. Hiklová oslovila firmu Konekta a projednala problémy, drobné závady řešeny průběžně. Pro vchody 7+9 proběhla realizace firmou KONE a dílo převzato (drobné výhrady k zalištování kabelů). Požádána firma KONE o vypnutí funkce tzv. sběr nahoru (již se řeší), žádáno o opravu hlasové informační komunikace ve výtahu (nesrovnalost patro/podlaží a hlas/číslovaní v kabině) – vše mailem zasláno na firmu KONE – urgováno, slíbena písemná odpověď.
- Byly předloženy tři varianty řešení problematiky střechy, ale pouze ve vchodech 3 a 5 byla schválena na schůzi realizace a realizační firma. SBD odevzdalo žádost o stavební povolení bez souhlasu jednoho vlastníka, stavebního povolení chybně vydáno, následně jeho platnost zastavena, protiprávně vydáno nové stavební povolení. Ve věci střechy dále za dům jedná p. Levíček a pí. Hiklová. Aktuálně 23/7 předáno dílo, bez kolaudace. Upozorňujeme na nesprávné vyfakturování (nesoulad faktur a stavu FDH).
- Firma PODA má schválen (všude mimo S3+5) záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Bohužel, dle informace z SBD od pana Tihlaříka jsou obyvatelé vchodů 7, 9, 11 vzati jako rukojmí v jednání SBD s firmou PODA, neboť údajně firma PODA nedodržela cosi na Vinohradech. P. Novotný však upozornil na provázanost pana Tihlaříka s firmou TKW, s kterou si PODA konkuruje, a tedy na střet zájmů v osobě pana Tihlaříka jako spolumajitele TKW a zároveň pracovníka správy SBD Mír. Ze strany SBD pouze bagatelizace problému!
- Východní polovina suterénních prostor S3+5 bude zateplena formou lepených izolačních polystyrenových desek, byly prezentovány výsledky výběrového řízení (4 firmy, jedna nabídku nepodala, jedna – nejlevnější – nedodržela potřebné předpisy). Na schůzi NS bylo hlasováno o usnesení: Schvalujeme realizaci zateplení východní poloviny suterénních prostor (sklepy) v termínu od 19. listopadu 2012 s garancí dokončení prací do 15. prosince 2012 firmou Profiplast v ceně 140 tisíc na jeden vchod; před realizací bude v termínu 15.-18. listopadu 2012 objednán a přistaven kontejner pro každý z dotčených vchodů pro vyklízení sklepů. Žádáme SBD o přípravu smlouvy, jednání s firmou vede p. Novotný., kabeláž (NETBOX apod.) si dotčené firmy přepojí sami na své náklady.
- Rekonstrukce stupaček a společných rozvodů elektřiny – vedena diskuze „co dříve“ a diskuze o problémech vlastníka ve vztahu k těmto akcím. VS má připravit podklady pro obě akce, pokud se bude jevit výsledné navržené řešení jednotlivých akcí jako jednoznačné a ufinancovatelné, netřeba čekat na další výroční schůzi a je vhodné použít LktU. Žádali jsme SBD o oslovení vhodných firem a předložení předběžných nabídek, nikoliv o plnohodnotné VŘ (protože by v něm byly termíny) – SBD k termínu schůze dodalo podklady pro regeneraci elektrorozvodů, podklady pro regeneraci ZTI (voda) se chystají.
- Obyvatelé domu S7 navrhli řešení pomalovaných zdí (a zejména oplechování svislých svodů) v domě – zda svépomocí, nebo odbornou firmou, Výbor samosprávy navrhuje řešit s regenerací elektrorozvodů (regenerace oplechování rozvodné skříně bude součástí).
Další podněty členů VS
NS 5912 (pí. Hiklová, p. Levíček)
- Pí. Hiklová řešila s deratizační firmou lokální výskyt mravenců v jednom bytě, postřik bude po dohodě opakován;
- P. Bína řešil vadný zámek hlavního vstupu vchodu 3;
- P. Levíček objednal opravu závady na okapovém svodu S3, oprava 14.9; NS 5921 (p. Novotný, p. Lanči)
- Znovu nastoleno téma vandalismu ve vchodě S7 a možnost kamerového systému – řeší p. Novotný, BNI;
- P. Bína řešil opravu světla ve sklepě č. 1 vchodu 9;
Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 18. 10. 2012 v 19:00.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky