Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

čtvrtek 13. února 2014

Spousta drobností

Když jsem na konci ledna 2014 psal text Rozdělení na jednotlivé vchody (klikni zde) a vysvětlil v něm, že to pro nás přináší jen samé výhody, nenapadlo mne to, co mne napadnout mělo - vždy se najde nějaký kverulant, který odmítá uvažovat rozumně, začne vymýšlet nesmyslné či zcela zástupné důvody, proč nepodepsat, a bude se tak snažit jít proti vůli většiny. Asi nemusím jmenovat příslušné obyvatele z posledního patra vchodu 3 a 7 (za poznámku asi stojí o, že právě vchody 3 a 7 nemají ve Výboru samosprávy své zástupce, tedy se v nich hůře komunikuje).



Minulý týden se nám na Strnadově po výpadku elektřiny opakovala situace popsaná v textu "Zaseklá" chodbová světla (klikni zde). Bohužel. Technicky tomu nejde předejít, prostě se to může stát (minule se to netýkalo jednoho patra, tentokrát se to netýkalo dvou podlaží - jde o náhodný jev).



Již se podařilo (toto pondělí) odhalit snad i poslední chyby v odsávání na Strnadově 7 a 9, znovu prosím nahlásit, pokud jste si přesto všimli, že ještě něco teď není v pořádku.



Jak jsem již informoval, na Strnadově 3 je u vchodových dveří nové ramínko samozavírače, standardně nově (od soboty) nastaveno tak, aby dveře zůstávaly otevřené, ale lze tuto funkci zvolit/vypnout (kolíček na ramínku) pouze při zavřených dveřích. Dbejte na to, ať nezůstávají omylem otevřené dveře!



Ani zámečník ("univerzální"), ani elektrikáři neodhalili, v čem je problém s elektrickým otvíráním dveří na Strnadově 7 - budu na to muset příští týden pozvat specializovanou zámečnickou ("zámkařskou") firmu. Všechny dosavadní pokusy o opravu, bohužel, stále selhaly. A netrpěliví (a asi i vzteklí) obyvatelé domu snad nestihnou zámek s kováním dříve zcela zničit :-(



A chybu na zvoncích v 4.NP (byty 17-20) ve vchodě 3 snad zítra konečně odhalí elektrikáři od Zimy.


Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky