Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pondělí 21. května 2012

Výpis z dokumentace

Na základě požadavků od obyvatel domu 7+9 nabízím velmi stručný výpis z dokumentace (18ti stránkový dokument na požádání zašlu) k výtahu KONE:

Náš výtah má jednosměrné sběrné řízení
  • Jednosměrné sběrné řízení vyřizuje požadavky cestujících ze stanic i z kabiny tak, že cestující jedoucí shodným směrem - ke zvolené výchozí stanici "0" jsou přibíráni do kabiny až do jejího plného obsazení, bez ohledu na pořadí, v jakém byly požadavky zaznamenány. Tím je zajištěno, jestliže je tento návod dodržován, že výtah vyřídí všechny požadavky dostatečně rychle a rovnoměrně po celé budově.
Důležité je pravidlo o přivolaném výtahu:
  • Není-li kabina prázdná, cestující nastupuje pouze tehdy, pokračuje-li kabina ve směru jím požadované jízdy. Pokud ne, jeho požadavek v kabině nebude zaznamenán a on tak zbytečně brání v použití výtahu někomu jinému. Volba po vstupu do prázdné kabiny bude vyřízena libovolným směrem.
Dveře jsou samočinné!
  • Po zastavení výtahu se dveře samočinně otevřou. Po uvolnění prostoru vstupu se dveře opět samočinně zavřou. Tlačítkem lze pouze zajistit pozdržení nebo otevření zavírajících se dveří ve stanici (např. při nástupu nebo výstupu těžce se pohybující osoby). Druhé tlačítko s příslušným symbolem je určeno pro urychlení zavření dveří za účelem zkrácení doby čekání na vyřízení požadavku.


Pravidla přepravy osob
  • Nepřetěžujte výtah. Počet osob anebo celková hmotnost určená k přepravě nesmí nikdy překročit nejvyšší povolenou mez, která je uvedena na výrobním štítku v kabině výtahu.
  • Dbejte zvýšené opatrnosti při přepravě domácích zvířat. Nebezpečná situace může nastat tehdy, pokud zvíře zůstane po uzavření výtahových dveří na nástupišti, zatímco jeho chovatel je v kabině, nebo naopak. Proto držte domácí zvíře na krátkém vodítku a pokud nemáte jistotu bezpečného vykonání vstupu nebo výstupu, zastavte se a vytvořte si naprosto bezpečné podmínky.
  • Dbejte na to, aby do drážek v prahu dveří nebo přímo do šachty nepadaly drobné předměty (mince, klíče a podobně).
  • Dbejte na to, aby se části Vašeho oděvu, spoluzavazadel nebo doplňky nezachytily v provozních mezerách dveří.
  • Dbejte ostražitosti, aby části Vašeho těla nebo jiných osob nebyly sevřeny tak, že by hrozilo poškození zdraví. Zejména malé děti vyžadují dostatečnou kontrolu po celou dobu nástupu, jízdy a výstupu.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky