Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

čtvrtek 10. prosince 2009

PF 2010 od firmy Konekta

Firma Konekta se nám stará o výtahy ve všech vchodech Strnadova lichá, naposledy v úterý 8/12 prováděl jejich pracovník pravidelnou kontrolu všech strojních součástí a jejich promazání.

středa 9. prosince 2009

Aktuálně řešené problémy - XII.09

Aktuální informace ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 1-11, konané dne 8.12.2009
- Stále chybí člen VS za vchod 7, předpokládána pozdější kooptace p. Julínka nebo p. Vaněčka.
- Plánovaná výměna stupaček - pro S1 vypsáno nové výběrové řízení, předložené nabídky byly prodiskutovány VS a doporučena firma Rekostav ZTI, práce probíhají bez problémů, dokončuje se zednické zapravení a izolace.
- Na schůzích NS vzneseny jednotlivé reklamace k akci zateplení: (pí. Viturková, byt 1/46, uchycení plechu u balkónových dveří, p. Kadlec, byt 1/35, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí (červená barva), p. Srnka, byt 1/44, odlupuje se nátěr na plechu zábradlí (šedá barva), p. Sedláček, byt 7/21, loupe se červená barva z konstrukce balkónu, reklamováno přetrvávající znečištění parapetů oken po zateplení v bytech domu S11 p. Slámy, pí. Pražákové, p. Čupery, p. Kummer, byt 11/14, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí, pí. Viparinová, byt 11/41, chybné uchycení parapetu na balkóně. SBD předalo oficiální reklamaci uvedených závad firmě Kopřiva, firma si vyžádala telefonické kontakty na reklamující, zabezpečil p. Novotný ve spolupráci s p. Slámou, dosud však marně očekáváme zprávu o odstranění závad – žádáme SBD o spolupráci v jednání s firmou Kopřiva.
- Upozorněno na problematiku vylepování reklam v domě, zejména na vstupních dveří. Všichni členové VS budou zasílat na kontakty uvedené v reklamách (maily, SMS na telefonní čísla) upozornění na protiprávní jednání.
- Na schůzi NS 5911 bylo upozorněno, že dosud nebyla dokončena schválená revize a oprava elektromotorů a zapojení časového spínání odsávání. Prověřil elektrikář pan Zíma, požádal o spolupráci při kontrole dvou stupaček bytů, nyní jednal sám s obyvateli domu. Chybí aktuální vyjádření fy. Zíma, p. Šebek při kontrole v podkroví zjistil, že revize/oprava jednoho motoru je zjevně nedokončena, je pouze rozpracována – žádáme SBD o spolupráci v jednání s firmou Zíma.
- Podnět k řešení problematiky holubů na střeše S1, předseda požádal dodavatele střechy a dodavatele zateplení o nacenění osazení ostnů na atiku nad vchodem, kde okap není přímo nad atikou, ale ve výšce cca 30 cm, nacenění obdrženo od dodavatele firmy SEADD ve dvou variantách, (formou e-mailu) odhlasována varianta osazení pouze v prostoru jižního, východního a severního výklenku, kde je problém nejmarkantnější. Objednáno, vzhledem ke změně počasí však nedošlo dosud k realizaci. Po realizaci připomínka p. Šebka) nutno zajistit očištění stříšky u vchodu (jižní výklenek).
- K řešení problematiky výskytu potkanů p. Sláma zakoupil 3 velká balení návnady, ? balení rozmístí v domě 11, ? balení rozmístí v domě 1 uklízeč pí. Kolářová, po jednom balení obdrží uklízeči pí. Smékalová a p. Zatloukal a rozmístí ve zbylých 4 vchodech, kde provádí úklid.
- Žádáme SBD o předání výpovědi uklízeči vchodu 9 pro nespokojenost obyvatel domu (písemná žádost s přílohou (peticí ve formě „listiny k tomu určené“) bude odevzdána na SBD 9.12.2009
- Předseda samosprávy založil webové stránky http://samosprava109SBDMir.blogspot.com a umísťuje na ně aktuální informace. O těchto stránkách připraví informační leták k vyvěšení do jednotlivých vchodů.

Další podněty členů VS
NS 5911 (p. Šebek)
- p. Šebek vyřeší ve spolupráci s p. Bínou problematickou FAB ve vstupních dveřích do sklepa č. 1
NS 5912 (pí. Hiklová, p. Levíček)
- p. Levíček ohlásil v uplynulém období reklamaci zavírače vstupních dveří S3, předáno techničce domu
- p. Levíček spolu s p. Bínou řešili zatékání z bytu S3/3 do sklepa
- pí. Hiklová řešila s firmou Konekta opravu samozavírače dveří výtahu
NS 5921 (p. Novotný)
- p. Novotný řešil ve spolupráci s pí. Pokornou z SBD opakovanou deratizaci ve vchodě 7, proběhla 2/11/09
- p. Bína provedl výměnu samozavírače Brano u 2. vstupních dveří vchodu 9
- p. Novotný byl upozorněn nájemníky domu, že bývalí uživatelé bytu v tomto domě (Doležalovi) zanechali v prosoru suterénu pod schodištěm sporák a elektrickou troubu, ač přislíbili odvoz! Žádáme SBD o řešení formou doporučeného dopisu bývalým uživatelům na jejich novou adresu.
NS 5922 (p. Sláma)
- bez podnětů

Příští schůze výboru samosprávy se bude konat 19.1.2009 v 19:00.

pondělí 7. prosince 2009

Výtahové dveře v přízemí Strnadova 5

Dnes byla firmě Konekta předána informace o chybné funkci zavírače výtahových dveří ve vchodě 5, závadu ohlásila členka Výboru samosprávy po konzultaci s technikem-údržbářem panem Bínou přímo na firmu, a věřím, že v tuto chvíli již dveře opět bezchybně fungují (osobně jsem to, připouštím, opomněl zajít zkontrolovat, byť jsem byl kontrolovat stav dveří ve vchodě 3).
A jak doplňuje informaci pí. Mgr. Hiklová, členka Výboru samosprávy za vchod 3, závada byla 7.12. v dopoledních hodinách skutečně odstraněna.

Vstupní dveře Strnadova 3

Dnes byla předána techničce SBD pí. Pokorné reklamace zavírače dveří vchodu 3, kde přestal fungovat mechanismus zádrže dveří v otevřeném stavu. Chápu, že tento problém trápil v domě zejména maminky s kočárky a věřím, že uvedenou závadu dodavatel dveří, firma RI-okna, odstraní v nejkratším možném termínu.

neděle 6. prosince 2009

Deratizace ve vchodě 7

Firma paní Marie Bauerové dne 2.11.2009 provedla opakovaný postřik v domě Strnadova 7, a to v přízemí, v 1., 2. a 3.patře. Celkem deratizace proběhla v 15 bytech, postřik byl proveden taktéž v chodbách, na schodišti, ve sklepech a dalších prostorách v suterénu, a v prostoru kolárny v přízemí. Prosím obratem laskavé nájemníky o případné připomínky, než potvrím fakturaci. Děkuji.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky