Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 19. června 2010

Okapy a odsávání na Strnadově 1

Přátelé, znovu upozorňuji, že okapy u šikmé střechy na Strnadově 1 nejsou při nárazových deštích schopny sbírat všechnu dešťovou vodu, takže při nárazovém dešti voda stříká i mimo, stéká po stěně a kape na parapety oken. Stěny jsou naštěstí po zateplení nenasákavé, jen se opláchne prach z vrchí tenké omítky a déšť nezpůsobuje žádnou škodu. Na dané věci nelze nic měnit a není na tomto stavu co reklamovat.
Mít dimenzované okapy na jakýkoliv přívalový déšť by bylo příliš nákladné. Stejně tak přece není dimenzována kanalizace na sídlišti na jakýkoliv déšť a voda stéká proudem po chodnících a vozovce, aniž by ji stíhali pojmout kanály.



Odsávání nad stupačkou 43 je opravené, zbývá dokončit opravu oplechování, ale to již není práce elektrikářská, ale klempířská. Každopádně již tento krok neovlivňuje funkčnost odsávání. Pokud snad někdo přesto má dojem, že odsávání vykazuje závady, nechť to ohlásí.

čtvrtek 17. června 2010

Zápis z ČSS a SSV Strnadova 11, 1/6/2010

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5922 konaných dne 1.6.2010 v 18.30 v suterénu domu Strnadova 11

Ulice, číslo : Strnadova 11
NS: 5929
SO: 109

Správa domu: MÍR, stavební bytové družstvo, Bedřichovická 21, 627 17 Brno IČO: 046906

Pro nepřítomnost předsedy p. Novotného, byl pověřen vedením schůze p. Sláma.
Přítomno dle prezenční listiny:
NS 5929 4 nájemníci (263 m) a 10 vlastníků (631m).Z celkové plochy 2961 m přítomní spoluvlastníci reprezentují spoluvlastnické podíly (535 m). Za MÍR, SBD je splnomocněna ing. Dana Koutníková. Spoluvlastnický podíl SSV 535+1221=1756/2961.
V 18:45 hod. je SSV usnášeníschopné.

Průběh jednání:
Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (ČSS) zahájili jednání v 18: 45. K programu jednání, uvedeném na pozvánce, nebyly vzneseny žádné připomínky.
Jednomyslně byli schváleni : zapisovatel p. Bohdan Kytner, (11/byt 11), ověřovatelé pí. Dana Slámová (11/byt 7) a p. Miroslav Jambor (11/byt 34)
P. Sláma byl potvrzen členem výboru samosprávy za Strnadovu 11 pro další volební období .
Pro bylo 13, zdržel se 1

Přijetí „Zprávy o činnosti správce“, která byla předem rozdána do schránek proběhlo bez připomínek.

Návrh na výměnu schránek byl jednomyslně zamítnut. Byl vznesen požadavek zjistit, kolik by stála renovace. Ten byl jednomyslně přijat.

Jako další zástupce, u něhož budou uloženy rezervní klíče pro případ nedosažitelnosti předsedy samosprávy, člena VS s daného vchodu a technické údržby p. Bíny byl jednomyslně přijat p. Jambor Miroslav (11/byt34). Dále byl podán návrh označit jednotlivé stoupačky a nakreslit plánek jejich rozmístění ve sklepě.

Ve věci výběrového řízení na regeneraci výtahů bylo navrženo odložení rozhodnutí na další schůzi za půl roku. Do té doby by mělo být k dispozici vyjádření revizního technika a více informací o takto vysoké investici.
Pro bylo 13, zdržel se 1

Ve věci provozování fotovoltaické elektrárny cizím subjektem na střeše tohoto domu bylo rozhodnuto o pozastavení této možnosti a získání více informací – návštěva objektu, kde toto již funguje, úprava střešních prostor, zkušenosti lidí, kteří tam bydlí. Na základě těchto informací bude další jednání s nájemníky tohoto NS

Byla schválena bezplatná instalace telekomunikačního zařízení firmy PODA.a.s. ve sklepních prostorách. Jednotlivá připojení si budou zájemci řešit individuálně.
Pro hlasovalo 9, proti 2, zdrželi se 3.

Navýšení plateb FDH na 15Kč/m2 bylo schváleno
SSV: pro 12 773/2961, proti 2 121/2961, zdržel 0

Pí. Zavřelová upozornila na uzavření topné sezony a zaplombování ventilů firmou TEZA.

středa 16. června 2010

Ochrana pro přízemní byty před vloupáním

Nechci šířit paniku, ale vzhledem k tomu, že přízemní byty jsou často cílem zlodějů-bytařů, předávám (cituji) informaci, kterou jsem den obdržel od kolegy ze samosprávy pana Levíčka:
...dneska mně říkala paní Rubanová od nás z domu, že si povídala s paní Přikrylovou z Vlkovy, a že prý tam už několik lidí v prvních patrech vybrali bytaři. Normálně tam vlezou přes balkón, vymáčknou dveře a vykradou byt. Takže si lidi houfně nechávají dělat mříže. Paní Přikrylová nabízí, že pokud by někdo od nás chtěl taky, poradí mu dobrou firmu. Má telefon 603 305 330.
Jak jsem uvedl hned v úvodu: nechci šířit paniku, ale na druhou stranu si myslím, že webová nástěnka je správným místem pro zveřejňování takovýchto zpráv...

neděle 13. června 2010

Finanční informace o zastřešení panel. domu šikmou střechou - systémem Lindab Roof

Strnadova 3+5, stejně tak Strnadova 7+9
plocha 696 m2
  1. Kompletní dodávka materiálu Lindab 863.040,- Kč zahrnuje konstrukce, stěny, střechu a okapový systém)
  2. Kompletní montáž 498.373,- Kč
  3. Ostatní předpokládané doplňky (sněhové zábrany apod.) 192.508,- Kč
Celková cena (bez DPH) 1.553.921,- Kč, k tomu DPH 10%
Celková cena včetně DPH 1.709.313,- Kč

Adekvátní údaje pro Strnadovu 11 jsou:
plocha 458 m2
  1. Kompletní dodávka materiálu Lindab 568.004,- Kč
  2. Kompletní montáž 327.877,- Kč
  3. Ostatní předpokládané doplňky 126.650,- Kč
Celková cena (bez DPH) 1.022.531,- Kč
Celková cena včetně DPH 1.124.784,- Kč


Takže sedlová střecha pro Strnadovu 3, 5, 7, 9, 11 nás bude stát celkem 4.441.157,- Kč
Stejným způsobem pro vás připravím kompletní informaci o variantě úpravy stávající střechy fólií systému FATRASOLpro obě varianty bez/s fotovoltaickou fólií, tedy de facto na rozdíl od šikmé střechy o postupu, který je opravou stávající střechy moderním postupem, ale bez změny vzhledu domu.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky