Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pátek 28. května 2010

3 týdny nebudu brát telefon

Přátelé, sousedné, odlétám služebně do zahraničí! Do 21.6.2010 zkuste, prosím, nepoužívat pro komunikaci se mnou jako předsedou samosprávy telefon, ale:
  1. snažte se vyřešit případné problémy se zástupci jednotlivých vchodů či technikem/údržbářem panem Bínou (kontakty zde)
  2. potřebujete-li přece jen mé vyjádření, radu, pomoc, obraťte se na mne mailem na adresu coney@centrum.cz, mail budu číst i v zahraničí, kam služebně odlétám
Děkuji za pochopení...

Schůzi 1.6. na Strnadově 11 povede pan Sláma, věřím, že se úkolu úspěšně zhostí! Za SBD bude přítomna pí. Koutníková.
Na Shromáždění delegátů 3.6. mne bude zastupovat pan Zedníček (byť již není členem samosprávy, zástupcem pro SD zůstal).



A mimochodem, přátelé, zkuste jako uvážliví uživatelé bytů chovat se a přemýšlet o svých bytech "trochu předem", ať pak nemusí mezi mnou a panem Bínou probíhat komunikace tohoto typu:
Volal nějaký pán kvůli výměně hlavního bytového ventilu. Nemohu vyhovět neboť se musi povolit matice u vodoměru. Co dělal pán, když měnili vodoměry?
Coby, jako všichni, nefunkční ventil ho zajímá až tehdy, když si potřebuje vyměnit vodovodní baterii u dřezu v kuchyni... Proč se nad tím pozastavuješ, vždyť je to tak co chvíli zas a znovu...
Přátelé, nikoho jsem tím nechtěl urazit, nikoho nejmenuji, je to jen slušně napsaný apel. Námitky přijímám, jen jsem napsal, jak vnímám realitu... Informací konkrétně ohledně ventilů bylo zveřejněno ažaž...

čtvrtek 27. května 2010

Zápis z ČSS a SSV Strnadova 7+9, 20/5/2010

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5912, konaných dne 20.5.2010 v 18:30 v suterénních prostorách domu Strnadova 9

Ulice, číslo: Strnadova 7+9
NS: 5921
SO: 109

Správa domu: MÍR, stavební bytové družstvo, Bedřichovická 21, 627 17 Brno, IČO: 046906

Přítomno dle prezenční listiny:
NS 5921 2 nájemníci (124 m2) a 10 vlastníků-členů (728 m2) a 4 vlastníci-nečlenové (312 m2) z celkové plochy 4571 m2. Přítomní spoluvlastníci (členové i nečlenové) reprezentují spoluvlastnické podíly 1040 m2. Za MÍR, SBD, je zplnomocněn p. Radek Novotný, reprezentuje na SSV podíl 2038 m2. Shromáždění společenství vlastníků je usnášeníschopné.

Průběh jednání:
  1. Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (dále jen ČS SO) zahájily jednání v 18:45. K programu jednání uvedenému na pozvánce nebyly vzneseny žádné připomínky. Jednomyslně byli schváleni: zapisovatel p. Novotný (9/byt 15), ověřovatelé p. Stolař (7/byt 21) a p. Svoboda (7/byt 17).
  2. Členem Výboru samosprávy je za Strnadovu 7 a 9 p. Novotný, byl znovu jednomyslně potvrzen ve funkci na další volební období, nebyla navržena žádná změna za toto NS. P. Novotnému vypomáhá p. Bc. Lanči, nečlen družstva, syn členů-vlastníků (9/byt 17).
  3. Předseda zabezpečil rozdání účetního přehledu ze „Zprávy o činnosti správce“do všech schránek, nyní připomněl základní údaje.
  4. Po přednesení informace o možné výměně schránek byl návrh zamítnut (zdůrazněna možnost výměny individuální).
  5. Jako další zástupce domu, u něhož bude uložena rezervní sada klíčů pro případ souběžné nedosažitelnost předsedy samosprávy i technika/údržbáře pana Bíny, byl jednomyslně přijat p. Cikrle (9/byt 18).
  6. Ve věci výběrového řízení na regeneraci výtahů bylo vzhledem k časovému skluzu v termínech procesu výběrového řízení, výši nákladů na regeneraci výtahu, nejistotě ohledně platnosti norem a možného posunu termínů, odloženo rozhodnutí o výběru firmy a realizaci akce. Připomínky:
    1. Boční stěna z Fermacelu se může stát terčem vandalů (malby).
    2. Suterénní stanice nemá smysl, neboť dům nemá suterénní vchod (to by stanice mohla sloužit jako bezbariérový nájezd a byla by tak odůvodnitelná).
    3. Pan Lanči se nabídl konzultovat s p. Budinským problematiku norem se zaměřením na termín regenerace výtahu 31/12/2011 a stěny výtahové šachty.
    Dopřesněná fakta budou projednána na schůzi v druhé polovině září s předpokládaným termínem realizace v lednu/únoru 2011.
    (Jednání postupně opouštěli jednotliví účastníci, proto další počty hlasů nesouhlasí se záhlavím zápisu.)
  7. Ve věci opravy střechy (předseda vysvětlil, že původní návrh o pronájmu střechy k vybudování a provozování fotovoltaické elektrárny cizím subjektem je již neaktuální) byl předseda pověřen kompletací a zveřejněním materiálů o třech možných postupech
    1. oprava střechy pomocí fólie,
    2. oprava střech pomocí fólie s částí fotovoltaickou, která vyrobí elektřinu odpovídající spotřebě ve společných částech domu /světlo, výtah, ventilátory/ (předseda byl požádán o organizaci návštěvy v místě, kde je tato technologie realizována na bytovém domě),
    3. výstavba šikmé střechy,
    bude projednáno znovu v září 2010.
  8. Byla schválena instalace telekomunikačního zařízení firmy PODA a.s.
    Hlasování ČS: pro: 10 proti: 0 zdržel se: 0
    Hlasování SSV: pro: (11) 826+2038/4571 proti: (0) 0/4571 zdržel se: (1) 83/4571
  9. Změna výše tvorby FDH na 20 Kč/m2 byla odsunuta na září, dle výsledku jednání o střeše a výtahu.
  10. Různé – závěr:
    1. Několik stížností na hluk v bytě, kouření ve společných prostorách, odpadky či zvratky na balkóně vedou k návrhu na ukončení pronájmu bytu Strnadova 7, byt č. 18 panem Šmardou dalším osobám.
    2. Hlášena závada v odsávání nad bytem 7/29 a 9/31 (v druhém případě pravděpodobně jen nasávání „falešného vzduchu“).
    3. Diskuse o vpouštění cizích osob do domu, nesouhlas s návrhem na řešení pomocí druhých uzamykatelných dveří, bude umístěna výzva na vstupní dveře.
  11. Schůze byla následně ukončena.

středa 26. května 2010

Vyúčtování za rok 2009 - výplata přeplatků

Vzhledem k množícím se dotazům ohledně výplata přeplatků z vyúčtování služeb za rok 2009 si dovoluji upozornit, že vše je tak, jako každý rok:
  • složenky k vyzvednutí příslušné částky na poště obdržíte jako vždy do schránek (to nedistribuuje samospráva, nemohu to tedy nijak ovlivnit) někdy v nejbližších dnech, loni to bylo dokonce až počátkem června!
  • kdo o to požádal SBD, dostane peníze přímo na účet (a má je tam ode dneška, jako já)

neděle 23. května 2010

Zápis z ČSS a SSV Strnadova 3+5, 18/5/2010

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5912, konaných dne 18.5.2010 v 18:30 v suterénních prostorách domu Strnadova 5

Ulice, číslo: Strnadova 3+5
NS: 5912
SO: 109

Správa domu: MÍR, stavební bytové družstvo, Bedřichovická 21, 627 17 Brno, IČO: 046906

Přítomno dle prezenční listiny:
NS 5912 8 nájemníků (563 m2) a 10 vlastníků-členů (740 m2) a 2 vlastníci-nečlenové (145 m2) z celkové plochy 4568 m2. Přítomní spoluvlastníci (členové i nečlenové) reprezentují spoluvlastnické podíly 581 m2. Za MÍR, SBD, je zplnomocněn p. Radek Novotný, reprezentuje na SSV podíl 2148 m2. Shromáždění společenství vlastníků je usnášeníschopné.

Průběh jednání:
  1. Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (dále jen ČS SO) zahájily jednání v 18:45. K programu jednání uvedenému na pozvánce nebyly vzneseny žádné připomínky. Jednomyslně byli schváleni: zapisovatel p. Novotný (9/byt 15), ověřovatelé pí. Rubanová (3/byt 4) a pí. Kropáčková (5/byt 10).
  2. Členem Výboru samosprávy je za Strnadovu 3 p. Levíček, za Strnadovu 5 pí. Hiklová, oba byli znovu jednomyslně potvrzeni ve funkci na další volební období, nebyla navržena žádná změna za toto NS.
  3. Předseda zabezpečil rozdání účetního přehledu ze „Zprávy o činnosti správce“do všech schránek, nyní připomněl základní údaje.
  4. Po přednesení informace o možné výměně schránek byl návrh zamítnut (vyjma jednoho hlasu – zdržela se).
  5. Jako další zástupce domu, u něhož bude uložena rezervní sada klíčů pro případ souběžné nedosažitelnost předsedy samosprávy, člena VS z daného vchodu i technika/údržbáře pana Bíny, byly jednomyslně přijaty pí. Rubanová (3/byt 4) a pí. Rumlerová (5/byt 12).
  6. Ve věci výběrového řízení na regeneraci výtahů bylo vzhledem k časovému skluzu v termínech procesu výběrového řízení, výši nákladů na regeneraci výtahu a vzhledem k všeobecnému souhlasu se stanoviskem, že střecha je důležitější, odloženo rozhodnutí o výběru firmy a realizaci akce minimálně o jeden rok.
    (Jednání postupně opouštěli jednotliví účastníci, proto další počty hlasů nesouhlasí se záhlavím zápisu.)
  7. Ve věci problematiky úklidu bylo po diskuzi zkonstatováno, že chyba není na straně práce uklízeče (byť bydlí mimo dům), ale v chování obyvatel domu, na něž je nutno dále apelovat.
  8. Ve věci opravy střechy (předseda vysvětlil, že původní návrh o pronájmu střechy k vybudování a provozování fotovoltaické elektrárny cizím subjektem je již neaktuální) byl předseda pověřen kompletací a zveřejněním materiálů o třech možných postupech
    1. oprava střechy pomocí fólie,
    2. oprava střech pomocí fólie s částí fotovoltaickou, která vyrobí elektřinu odpovídající spotřebě ve společných částech domu /světlo, výtah, ventilátory/ (předseda byl požádán o organizaci návštěvy v místě, kde je tato technologie realizována na bytovém domě),
    3. výstavba šikmé střechy,
    obyvatelé domu se následně na třech nezávislých podpisových listinách vyjádří, zda s daným postupem na střeše souhlasí.
  9. Nebyla schválena instalace telekomunikačního zařízení firmy PODA a.s.
    Hlasování ČS: pro: 5 proti: 5 zdržel se: 6
    Hlasování SSV: pro: (4) 292/4568 proti: (4) 281+2148/4568 zdržel se: (3) 229/4568
  10. Změna výše tvorby FDH na 20 Kč/m2 byla po bouřlivé diskuzi schválena.
    Hlasování ČS: pro: 8 proti: 3 zdržel se: 4
    Hlasování SSV: pro: (7) 521+2148/4568 proti: (2) 135/4568 zdržel se: (1) 73/4568
  11. Různé – závěr: Pí. Vokáčová upozornila na reklamaci vůči firmě Kopřiva – šedý nátěr na balkóně.
  12. Schůze byla následně ukončena.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky