Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 24. července 2010

Bouře, vosy, potkani a zámek

Titulek z dnešního mailového zpravodajství českého rozhlasu zní "Nad Českem řádily bouře", ano, noční bouře a déšť na jihu Moravy zaplavovaly sklepy, hasiči zasahovali nejméně na 50 místech...
V našem domě "nestíhající odvod dešťové vody" na Strnadově 5 způsobil zatečení do dvou bytů. Odborná firma příští týden prověří, zda lze situaci nějak předejít a odtok na střeše upravit.

U vchodu Strnadova 9 řešíme problematiku nekorektně se chovajícího zámku vstupních dveří (děkuji všem, kdo nebyli lhostejní a na problém mne upouzornili, bylo Vás tentokrát víc nezávisle na sobě - raději upozornění opakované, než lhostejné čekání, až problém naroste do velkých rozměrů).

A poslední aktualita: s místostarostou Moravcem (a panem Staňkem z odboru životního prostředí - tel. 544 424 877) jsem řešil problematiku vos na pískovišti u vchodu 11 (buď už byl proveden zásah nebo se ty potvůrky schovali, v pátek už jsem je neviděl) a nor potkanů u průchodu mezi vchody 1 a 3.

středa 21. července 2010

Změna v úklidu na S3 a S7

V souvislosti s tím, že paní Smékalová, dosud (do června) uklízející vchody 3 a 7, odmítla dále uklízet, pokud jí nebude zvýšena odměna (a oznámila mi to na konci června - já to označil v předchozím příspěvku na dané téma za vydírání), dojednal jsem změnu v úklidu takto:
  • vchod 3 uklízí pan Zatloukal (stejně jako vchod 5, za stejných podmínek),
  • vchod 7 uklízí slečna Bednaříková (též za původních, nezměněných podmínek).
Doposud nikdo (ač tento stav trvá skoro měsíc) nevznesl žádné připomínky ke kvalitě úklidu, ani já jsem si nevšiml nějaké do očí bijící "neplechy", takže předpokládám, že nově nastavený stav je vyhovující a může být zachován.
K tématu se případně vrátíme na další schůzi NS.

úterý 20. července 2010

Nový ceník PODA

Jak jsem zmiňoval na schůzích, firma PODA nám nabízí ceník exkluzivně pro nové klienty ("zaváděcí ceny")...
(A jak mi připoměla jedna z obyvatelek domu, slíbil jsem, že tu informaci zveřejním...)

pondělí 19. července 2010

Ad opravy plynových zařízení

Před časem jsem zde informoval o obdržené zprávě od revizního technika pana Roberta Kotziana. Znovu opakuji:
Zjištěné závady bezprostředně neohrožují bezpečnost plynového zařízení. Tyto závady doporučuji odstranit v termínech uvedených v této revizní zprávě. Po odstranění závad bude plynové zařízení schopno bezpečného a spolehlivého provozu.
Pro všechny, u nichž technik našel nepatrný (přístrojem měřitelný, ale čichovou zkouškou nezjistitelný) únik plynu v některé části plynového rozvodu (v některém šroubení, zejména u měřiče spotřeby plynu - plynoměru), z toho plyne, že nic nebezpečného zjištěno není!
Všechny nyní zjištěné závady budou odstraněny odbornou firmou (firma Knecht), jejíž objednání již zajistilo SBD Mír na základě této revizní zprávy. Termín bude upřesněn (jednání o přesném termínu povedu až příští týden, teď mají na firmě dovolenou).

Prosím členy VS, aby tento text vyvěsili i v tištěné podobě na nástěnky v domě.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky