Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 30. října 2013

Z VS za září a říjen 2013

Zápis č. 7/2013 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 3-9, konané dne 17. 10. 2013

Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
Změna výše FDH (aktuálně k 1.9.2010: S3+5 20 Kč/m2, S7+9 10,- Kč/m2). Předpokládáme srovnání plateb ve všech vchodech v roce 2014, po ukončení splácení úvěru NA ÚROVEŇ 15 Kč/m2.
Firma PODA má schválen (všude mimo S3+5) záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Ze strany SBD došlo vyjádření: „Dobrý den, s firmou PODA už máme vyřešené potřebné věci ohledně Vinohrad a začínáme řešit nové domy, které mají zájem o jejich služby. Vstup firmy PODA do domu už máte odsouhlasený, ale na základě stavu rozvaděčů a jejich obsazenosti datovými kabely jiných poskytovatelů datových služeb, už není možné v rámci bezpečného provozu do nich pustit s rozvody dalšího poskytovatele datových služeb. Proto je s firmou PODA domluveno, že své rozvody umístí mimo rozvaděče v samostatné stoupačce, aby mohly své služby poskytovat a nebylo jim bráněno ve vstupu do domu. Na základě této skutečnosti Vás žádám ještě o odsouhlasení vedení jejich kabelové trasy mimo stávající rozvody v samostatné stoupačce. Po tomto kroku, už nebrání nic tomu, aby na Vašich domech začaly poskytovat své služby. Díky za pochopení. S pozdravem Vychodil MÍR SBD technik elektro tel: 548424462.“ VS schvaluje navržený postup, vystavena LktU, bude odevzdán na SBD, dosud není kompletní!!
Rekonstrukce stupaček a společných rozvodů elektřiny dle harmonogramu (modifikován dle doporučení SBD) pro obě akce najednou:
  • Vypsání regulérního VŘ I/13 – SBD, odevzdání nabídek do VŘ II/13, adresa pro doručení kopií nabídek je Samospráva 109 SBD Mír, Mgr. Ing. Radek Novotný, Strandova 9, 628 OO BRNO Líšeň, termín doručení nejpozdeji 8. 3. 2013, první vyhodnocení nabídek VS provedl na tomto svém jednání.
  • Elektro: nabídky doručené VS jsou shodné s nabídkami doručenými na SBD, porovnáno s tabulkou od p. Vychodila, pročteno, nejlevnější nabídku předkládá ověřená firma Zima, jež je VS známa (dosud provádí opravy většího rozsahu, mimo těch, s kterými si neporadí někdo z VS či údržbář domu), má tedy naši důvěru, rozumnost nabídky potvrzuje i nezávislý posudek (ve firmě, která se neúčastnila VŘ, pracuje jeden z bydlících v domě – posudek dodatečně po jednání VS), není tedy žádný rozpor, následně obě ČSS a SSV schválili, doplněna LktU, zaslána v el. podobě na SBD. VS schválil doplnění akce o výměnu čtyřhraných zámků dvířek JOP II (v ceně 6.016,60 Kč na vchod), telefonicky upozorněn technik SBD pan Vychodil, že bude tedy třeba skrze dodatky ke smlouvě řešit 3 položky: zámky (zápis VS), jističe a přepěťovou ochranu (zápisy ČSS a SSV). Očekáváme brzké určení termínů realizace vně bytů a realizace uvnitř bytů – harmonogramy akce. Aktuality: práce probíhají bez problémů, jako dočasné místo k uložení materiálu byla firmě poskytnuta sušárna na Strnadově 9; firma provede i výměnu jističů odsávání S7+9 (nad rozsah původní zakázky) (toto bylo na S3+5 již provedeno jako přípravná fáze pro rekonstrukci střechy); nátěry skříní budou sladěny s nátěry dveří výtahů (S3+5 šedá, S7+9 sluneční zlatá), v současnosti zahájeno připojování bytů na nové rozvody.
  • ZTI: doručeny nabídky pěti firem, obě ČSS a SSV schválily firmu Rekostav-ZTI, na poradu VS byl přizván i jednatel společnosti Rekostav-ZTI, byl upřesněn harmonogram prací (byty, kde je jen jedna stupačka, se budou realizovat v termínech: Strnadova 5 - St 13/11 až Pá 15/11, Strnadova 3 - Po 18/11 až St 20/11, Strnadova 9 - Po 25/11 až St 27/11, Strnadova 7 - Pá 29/11 až Út 3/12; byty, kde jsou dvě stupačky ("čtyřpokojáče"), se budou realizovat v termínech: Strnadova 9 - Čt 28/11, Strnadova 7 - St 4/12, Strnadova 5 - Čt 5/12, Strnadova 3 - Pá 6/12), vždy v jeden den bude od rána do večera zrealizována jedna svislice bytů (jedna stupačka) (celý posun a možnosti úprav harmonogramu jsou limitovány tím, že firma získala ještě před naší zakázkou zakázku na Staré Osadě). Cca 1 měsíc před vlastní realizací navštíví každý byt pracovník firmy a bude s Vámi konzultovat celou situaci, specifika přestavěných jader, možnosti prací spojených s rekonstrukcí ZTI (můžete si navíc "za své" nechat vyměnit WC apod.). Práce způsobí hluk, co se nepořádku týče, je to dle představitele firmy méně prašné než výměna oken. Diskutovali jsme i problematiku protipožárních opatření - na odpadové rouře budou mezi patry speciální protipožární pásky, na vodovodních trubkách speciální protipožární tmel. Aktuality: harmonogram vyvěšen, zatím VS zodpovídá dotazy obyvatel domu, bude probíhat „obchůzka bytů“ pracovníky firmy.
Obyvatelé domu S7 navrhli řešení pomalovaných zdí (a zejména oplechování svislých svodů) v domě –regenerace oplechování rozvodné skříně bude součástí (viz výše) VŘ.
Další podněty členů VS
NS 5912 (pí. Hiklová)
Výskyt potkanů na prostranství u domu S3 řešil ÚMČ Brno-Líšeň
NS 5921 (p. Novotný, p. Lanči)
S9 – požadavek na úpravu venkovní zeleně stínící v bytech 4 a 7, částečně i v bytě 11, adresovat ÚMČ – řeší p. Novotný – dále projednáváno s ÚMČ; akát již prořezán, o variantě porazit dva javory hlasováno na ČSS a SSV, p. Novotný označil stromy barvou (šedá XXX), zaslal podklady na ÚMČ, předpoklad kácení stromů po 1. 11. 2013; dokončení akce je tedy na ÚMČ.
Na S9 došlo k vytopení stupačky 4-7-11-15 z bytu 19 (prasklá hadička na vnitřních rozvodech bytu), závada odstraněna, nyní v řešení pojišťovnou z pojištění bytu 19, dle dostupných informací: kdo žádal po pojišťovně plnění, obdržel jej;
Na S9 bude nutno znovu prověřit stav ventilace ve stupačce 4-7-11-15-19-23-27-31 (p. Novotný a p. Lanči) – vypadává jistič, řešení viz část rekonstrukce elektro v předchozím bodě;
Zatečení spárou u chodníku u vchodu S9 vyřešeno, ještě p. Novotný doplnil betonový nátěr spoje (soklík), případný „okrasný“ nátěr betonovým potěrem odložen na rok 2014;
P. Novotný objednal a bude znivu urgovat opravu okapové rourky u stříšky nad vchodem S9;
P. Novotný provádí dále drobné opravy na střeše S7+9, tak jak o tom bylo informováno a vzato na vědomí na ČSS a SSV, opravy spočívají zejména ve tmelení podezřelých prasklin a postupném nátěru celé střechy Strnadova 7+9 sanačním nátěrem SANAKRYL, který prodlouží životnost stávajícího pláště střechy – předpokládá se tedy pokračování nátěrů v roce 2014 – stav z konce září 2013: tmeleno na S7 u výtahové šachty, bez zatékání, připraveno na zimu;
P. Novotný položil ve společných prostorách nástrahu FORMIX;
Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 10. 12. 2013 v 18:00.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky