Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pondělí 21. února 2011

Holubi nás stále obtěžují II.

Dostal jsem dnes z ÚMČ Brno Líšeň od pana Mgr. Davida Staňka (Ref. ŽP, OÚRV) následující informaci:
V materiálech z MMB lze dohledat povolení lovu zdivočelých holubů z roku 2008 na nehonebních pozemcích – areálu sila Chrlice, kde se velká část populace městských holubů v Brně soustřeďuje v zimním období za potravou a odtud se zpětně rozšiřují do jednotlivých městských částí.

V současné době je opět povolen odstřel holubů v areálu sila. Touto akcí by se měl celkově snížit počet městských holubů. Odlov může provádět pouze způsobilá osoba uvedená v povolení, které vydává Odbor vodního a lesního hospodářství MMB. Dále musí být v dostatečném předstihu informováni všichni chovatelé poštovních holubů v okolí.

S umisťováním odchytových klecí údajně nemají na OVLHZ žádné zkušenosti. Pokud jsou zábrany proti hnízdění holubů (bodce, sítě) kvalitně umístěny specializovanou firmou, nemělo by zřejmě docházet k tomu, že se holubi přesto na objektu opět ve větším počtu usídlí. Podle mého názoru by to mohl být důvod k reklamaci…ale nevím samozřejmě, jakou má SBD Mír uzavřenou smlouvu. Když by chtěl majitel objektu realizovat odchyt a následný odvoz holubů k usmrcení a likvidaci, myslím, že by to neměl být problém, protože z pohledu zákona o ochraně veřejného zdraví by se prakticky jednalo o deratizaci (vše by muselo probíhat v souladu se zákonem na ochranu zvířat proti týrání). Bylo by zřejmě nutné se pro jistotu předem informovat s konkrétním záměrem na Krajské hygienické stanici a Krajské veterinární správě. Nemám ovšem vůbec představu o nákladech takové akce, navíc by bylo bezpředmětné provést odchyt pouze na jednom objektu, účinný by takový zásah byl asi spíše plošný. Nejlepší by pravděpodobně bylo ze strany majitele objektu kontaktovat odbornou firmu, která podobné odchyty již prováděla a informovat se o podrobnostech, podmínkách a nákladech. Ale je možné, že se na snížení počtu holubů v následujícím období projeví i probíhající odstřel v Chrlicích.

Prosím tedy SBD Mír - technika domu a právníka SBD - aby společně posoudili, zda je možné na základě smlouvy o realizaci střechy Strnadova 1 dále reklamovat, i když firma už nám vyšla vstříc, dodala díly, znemožňující holubům posedávat na atikách. Jenže holuby se "přestěhovali" na stříšky nad balkóny (a též trochu kličkují mezi hroty zábran)...

neděle 20. února 2011

Soukromá pozvánka




Dovoluji si tentokrát nabídnout něco jiného, než jsou mé názory na dění v našem domě. Dovoluji si nabídnout pozvání na divadelní představení, v němž budu účinkovat i já, i má manželka Pavla.
Přijďte se pobavit, popřemýšlet nad naším netradičním pojetím šesti balad z Erbenovy Kytice.


Jen doporučuji zakoupit vstupenky předem. V tuto chvíli už je prodána polovina lístků, a to teprve dnes začne oficiální výlep plakátů (jeden máme doma v okně)...

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky