Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 24. dubna 2010

Vyúčtování za rok 2009

Všichni, kdo mají převzít vyúčtování za rok 2009 proti podpisu, ho již dostali nebo o tom dostali alespoň mailovou zprávu či SMS (krom dvou jmen, lidí, co stále nejsou doma a nemám na ně žádný kontakt - Kro... a Dem....á). Ostatní dostanou vyúčtování do schránky v úterý navečer.
Proč je tato informace tak důležitá? Protože "jen do schránek" budu rozdávat výkaz těm, kdo nic nedluží, nedoplácí, nedlužili... Takže pokud si tuto informaci čtete a víte, že jsem Vás nesháněl přes mobil či mail, či už jste vyúčtování neobdržel(a), nebudete nic doplácet!

úterý 20. dubna 2010

Autovraky ?!

Všimli jste si, že nám v ulici stojí minimálně dva autovraky?
Jak jinak nazvat auta, zaparkovaná před domem Strnadova 11, která sice mají RZ, ale už delší dobu propadlou STK, neodjedou, jak je rok dlouhý, roste kolem nich neposečená tráva, pozvolna reziví.
Mám je nafocená, jsou to světlemodrý Forman BOJ 24 58 a vínový Peguote BZP 30 03. Neznáte náhodou někdo majitele? Jak mi prozradil místostarosta, chystá se proti nim cosi, neboť nesplňují předpisy, o STK a pojištění/povinné ručení nemluvě... Čeká je "mastný flastr"...

pondělí 19. dubna 2010

Návštěvnost webové nástěnky

Přátelé, sousedé,
většina z vás pochopila, že na webovou nástěnku je vhodné se jednou za čas podívat, tak jak se v běžném domě člověk při cestě domů podívá na nástěnku u vchodu - v našem domě jsou bohužel nástěnky ve vchodech domu často terčem vandalů. Webová nástěnka má pak tu výhodu, že se na ní lze podívat odkudkoliv, kde je připojení k internetu, a kdykoliv.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy. Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků), přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.
A děkuji za všechny smysluplné připomínky a náměty, ať už zaslané mailem či vepsané do formuláře, který se objeví po kliknutí na text X komentářů (pod jednotlivými příspěvky).

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky