Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

čtvrtek 23. srpna 2012

Zateplení sklepů S3+5 - několik poznámek

Projednal jsem základní podmínky zateplení stropů ve sklepech na Strnadově 3+5 s firmou ProfiPlast, požádal je o přípravu SoD a o další jednání s SBD, aby bylo vše formálně správně na předvánoční čas nachystáno.
Paní Pokorná (technička SBD) průběžně informuje o přípravách na zateplení stropů ve sklepech Strnadova 3+5, jak jednání vede za SBD. (Výtečně!)
Minulý týden byla s pracovníky firmy PROFIPLAST na obhlídce na S5 (s paní Hiklovou) zhodnotit, jak vypadají stropy k zateplení.
Jak známo, u stropu jsou vedeny v lištách kabely UPC a NETBOXu. Pan Vychodil (elektrotechnik SBD) se snaží kontaktovat firmy, aby daly vyjádření, zda je nutno kabely přemístit, nebo bude možno je takto ponechat. Dle posledních informací bude schůzku s firmami kabelové televize možno uskutečnit až v polovině září (čerpání ŘD). Od firmy NETBOX máme již teď informaci, že budou chtít kabely přeložit, není jasné na čí náklady. Domlouvá se schůzka na místě, otevření sklepů je předběžně domluveno tentokrát s p. Levíčkem. Tato záležitost musí být vyjasněna ještě před podpisem SoD.
Ze strany firmy PROFIPLAST je vznesen požadavek na vyklizení sklepů: zaplnění sklepa může být maximálně 0,5 m ode zdi a 1 m od stropu, aby byly vhodné podmínky pro práci při zateplení. Toto musí vzít již teď na vědomí všichni bydlící!
Naskýtá se v této souvislosti otázka, zda 1 kontejner na vyklizení, jak jsme o něm původně uvažovali, bude stačit!

středa 22. srpna 2012

Oprava termínu !!!

V poslední zápise byl uveden chybný údaj - schůze VS se konají zpravidla ve čtvrtek, tudíž správně mělo být:

Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 6. 9. 2012 v 19:00.

úterý 21. srpna 2012

Představte si okno...

Představte si okno, které bude vyrábět elektrickou energii.
Je to sice ještě hudba budoucnosti, ale...
Více najdete v článku na elektrotrh.cz.

A že se někomu nelíbí LED žárovky? Což takhle LEDka s optickým vláknem?
Bude nám svítit v budoucnosti v domě?

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky