Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

čtvrtek 12. září 2013

Co se to na dnes chystá?

Minulý týden rozeslal Ing. Cenek dopis, cituji jej v plném znění:
Dobrý den,
dne 2.9.2013 byla rozeslána mailem delegátům a předsedům samospráv bytového družstva MÍR pozvánka na schůzku.
Protože bylo zjištěno, že tento mail zřejmě z technických důvodů nebyl doručen na všechny adresy, dovolujeme si poslat tuto informaci znovu a z jiné adresy.
Věříme, že ti z Vás, kteří mají zájem o otevřenou diskusi na dané téma, opakovaný mail pochopí.
Schůzka se koná ve čtvrtek 12. září 2013 v 17:30 hod. v sále tzv. staré radnice Brno-Slatina, Přemyslovo nám. 18. ( http://www.mapy.cz/s/8oKC )
Dovoluji si Vám tedy poslat pozvánku k otevřené diskusi o současnosti a budoucnosti bytového družstva MÍR, SBD v Brně.
Diskuse, která v družstvu neprobíhá.
Diskuse je v družstvu spíše nežádoucí i k běžným bodům programu shromáždění delegátů, jak dokazuje současná verze Jednacího a volebního řádu družstva.
Dokazují to i kroky představenstva z dubna a května letošního roku ve směru k samosprávám, které vyústily v nekonání shromáždění delegátů v červnu 2013.
Jednalo se o nouzové řešení.
V červnu v tísni přislíbený termín shromáždění delegátů na září brzy neplatil, očekává se zřejmě vychladnutí horkých hlav.
Pokud nyní nepřijde větší zájem členů o dění v družstvu, nic se nezmění.
Proto na čtvrtek 12. září 2013 v 17:30 hod. jsou zváni zájemci z řad delegátů a předsedů samospráv, které současný stav nenechává klidnými, chtějí mít více informací a chtějí aktivně přispět k řešení situace.
Místo konání: sál tzv. staré radnice v Brně-Slatině, Přemyslovo nám. 18.
Hlavní téma:
  • současná situace družstva a příčiny vzniku problémů
  • možnosti a podmínky řešení situace
Žádoucí je věcná a konstruktivní diskuse.
O konání schůzky bude informováno i představenstvo družstva a kontrolní komise.
Již nyní je zřejmé, že bez změny chápání role člena družstva, a především delegáta, nelze uvažovat o změně způsobu vedení družstva a jeho dalšího směrování.
Proto ti z Vás, kteří se rozhodnou debaty zúčastnit, by měli zvážit své možnosti a svou ochotu se více angažovat v chodu družstva.
Pozvánka je rozesílána na mailové adresy posbírané v průběhu času dle možností, jejich bohužel aktuálnost není známa.
Proto se omlouvám těm z Vás, kteří funkci delegáta nebo předsedy samosprávy již nevykonávají, za nevyžádanou poštu.
Mohu jen požádat, zda byste nebyli ochotni předat pozvánku tomu, kdo je do funkce delegáta ve Vaší samosprávě nyní platně zvolen.
Za nevyžádanou poštu se omlouvám i těm, kteří o toto jednání nemají zájem a tyto aktivity je obtěžují.
S pozdravem
Karel Cenek
delegát samosprávy 76a
Strážnická 8
Brno-Slatina
Reakce družstva na sebe nenechala dlouho čekat - oligarchii se nelíbí, když se členové družstva chtějí bavit o tom, jak současná oligarchie nekomunikuje, není tu pro členy družstva (chová se tak, jako by tu členská základna byla pro oligarchii), a začíná té oligarchii konečně docházet, že bychom se jí mohli členové družstva po letech přešlapování zbavit... (Kdo nerozumí použití slova oligarchie v tomto kontextu, měl by si přečíst předchozí texty z tohoto odkazu, tento článek není prázdným prvním výstřelem...)


Když si ještě přečtete "vykrucovací vyjádření" z 1. 7. 2013 a vyvěšenou Informaci pracovní komise pro novelizaci stanov (28.8.2013) (dnes, 12. 9. 2013, ty odkazy fungovaly), srovná si v hlavě, jak "skvělá" byla informovanost od SBD k členů družstva dosud a jak se "rychle informuje" najednou až teď, po červnové bitvě, asi se mi nikdo nebude divit, že se kloním k názoru pana Cenka...
Jen si vůbec nejsem jist, zda se stihnu dnes na schůzku dostavit :-O

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky