Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

čtvrtek 3. listopadu 2011

Veselé lhaní

Pan Sláma opět nedostál svébu slibu a lidem lhal. Nejprve mně do telefonu a v úterý i zcela veřejně na schůzi S11, aby umlčel argumenty pana Zedníčka o tom, proč je chyba, že nové schránky jsou umístěny příliš vysoko a horní řada se špatně obsluhuje (i já se musel natahovat, když jsem rozdával pozvánky na schůzi) slíbil, že si osobně vymění svou schránku s panem Zedníčkem, ale teď to odmítá udělat a chystá se zcela nelogicky manipulovat s přidělením schránek dalších lidí, kteří s problémem a jeho vznikem nemají vůbec co dočinění.
Ach jo. Ať jen se vchod 11 ze samosprávy oddělí, s panem Slámou, s člověkem, který zas a znovu lže, už dál jednat nechci! Když to lidé ve vchodě 11 nechtějí pochopit...

středa 2. listopadu 2011

Ke schůzi S11

Schůze S11 měla ke smůle obyvatel domu Strnadova 11 průběh (snad naposledy - vzhledem k tomu, že sotva bude příště bez pana Slámy, bude zcela jistě beze mne!) obvyklý. Dům na schůzi reprezentovala pouhá 1/3 obyvatel, zbylé dvě třetiny pravděpodobně dění a společný život v domě až tak moc nezajímá.

Přítomní obyvatelé domu se rozdělily do dvou zhruba stejných táborů: zastánci pana Slámy na straně jedné a příznivci pracovní komise k výtahu na straně druhé. Bohužel to bylo jednání hluchých a tichých. Hluší zastánci pana Slámy odmítali naslouchat jakýmkoliv argumentům (cituji hodnocení jedné z přítomných osob: "Celá schůze se nesla v duchu toho, že když kdokoliv řekl cokoliv jiného, než pan Sláma, tak byl okamžitě panem Slámou označen za lháře a pan Sláma dál pokračoval ve svých výmyslech a lživých tvrzeních.") Relativně tišší členové příznivci pracovní komise se snažili trpělivě uvádět argumenty, vysvětlovat, obhajovat zvolené řešení, vysvětlovat, jak pan Sláma podvedl ostatní.
Nebylo to nic platné.

A do toho se samozřejmě jako obvykle pan Sláma snažil vystupovat stylem zaběhnutým, kdy kritizoval a kritizoval, zejména mne osobně.

Takže výsledek? Paní Kocourková bude obcházet dům s LktU (listinou k tomu určenou) o oddělení vchodu S11 od zbytku samosprávy.
Marně se totiž ti, kdo ví, že se s panem Slámou nedá rozumně diskutovat, snažili vysvětlovat, že chyba v komunikaci je v osobě pana Slámy. Toho musela dokonce uklidňovat jeho žena, neboť své invektivy kořenil hrozbou fyzického násilí.

Mimochodem, právě zmíněná paní Kocourková jako v Kocourkově například tvrdila, že já jsem proti domu, když jsem v září odmítl podepsat fakturu za opravu výtahu - marně jsme se jí já i soused ze vchodu snažili vysvětlit, že když není závada oznámena a není o ní informován ani zástupce domu, nemůže být faktura firmě proplacena, tím je hlídán FDH proti neoprávněnému účtování neexistujících, chybných či jiných oprav - takto byl tunelován již v minulosti FDH jiných domů družstva SBD Mír - znovu jen hloupě zopakovala: "Ale Vy jste nepodepsal fakturu. Příště raději žádnou opravu neobjednám." Nepochopila základní potřebu komunikace...
A právě z takovýchto nepochopení potřeby rozumné komunikace se skládala skoro celá schůze...

úterý 1. listopadu 2011

Oprava kontejnerového stání 9+11

Děkuji panu Lančimu, že mne informoval o problému kontejnerového stání 9+11 (kdosi ponechal kontejnerové stání otevřené a náraz od projíždějícího auta vklínil dveře dovnitř stání - jinak si neumím deformaci vysvětlit) a dle instrukcí kontaktoval firmu MEZAB a asistoval při provádění oprav (narovnání ohnutých dílů a opětovné přivaření ulomeného pantu).
Díky výtečné komunikaci na ose obyvatelka domu S9 - zástupce vchodu pan Lanči - předseda Výboru samosprávy proběhla oprava rychle a ke spokojenosti uživatelů.
Je vidět, že tam, kde funguje komunikace, fungují i všechny další záležitosti domu...

pondělí 31. října 2011

Co mám proti výtahu lakovnému na růžovo

Co mám proti výtahu "lakovnému na růžovo"?
Ptal se mne dnes technik-výtahář z SBD Mír, co mám proti rekonstrukci výtahu na Strnadově 3 a 5 aneb, jak se občas vyskytuje vtipné označení, "výtahu lakovném na růžovo".
Už jsem to sice vysvětloval několikrát, ale dal jsem si tu práci sepsat to znovu:
  1. Když se loni schůze na Strnadově 3 a 5 nedohodla na ničem, nejprve zástupci vchodu pan Levíček s paní Hiklovou obešli dům dveře od dveří s LktU s textem "Chceme výtah" - to je dle mého chyba hned na začátku, pokud ani takový názor není schopna vyslovit schůze, přesvědčování dveře od dveří jest zjevná manipulace.
  2. Pak se začli oba dva na základě této LktU snažit o schválení výtahu ve VS, což jsem odmítl, protože použití LktU považuji v tomto časovém sledu (před diskuzemi) za manipulativní, x-krát jsem to vysvětloval.
  3. Následně pan Levíček s paní Hiklovou na SBD objednali extra schůzi, na níž jsem byl de facto jen pozorovatel. Účastnili se jí i paní Koutníková s panem Tihlaříkem. Čistě formálně, jakoby někde bylo napsáno, že se něco schválit musí, bylo odhlasováno "lakování výtahu na růžovo" (jinak nejde "jakorekonstrukce" od Konekty nazvat, výtah se nemění, jen se vyměňují a doplňují díly v minimální nutné míře, k žádné významné modernizaci nedochází. Zmanipulovala se diskuze, nevysvětlil se postup, nebyl dán vlastně k diskuzi prostor... A kupodivu mnozí lidé mi po této schůzi sami říkali, že takhle to rozhodně nechtěli, mimo jiné i právě pan Levíček a paní Hiklová... Ale jako ovce táhnou dál...
  4. Tehdy jsem ještě přes svůj nesouhlas objednal zpracování smlouvy s tím, že smlouva musí projít jednáním VS...
  5. Obdržel jsem smlouvu, předal ji k posouzení Levíčkovi a Hiklové...
  6. Ale VS smlouvu nikdy neprojednal, pan Tihlařík ji předal k podpisu snad na základě dobrozdání Levíčka a Hiklové.
  7. O dalším postupu jsem se zpravidla dozvídal jen od pana Levíčka a paní Hiklové, zřídkakdy od pana Tihlaříka.
  8. Pak se ozval jeden vlastník bytu ze Strnadovy 3 a začal se domáhat svých vlastnických práv, dovolil si nesouhlasit s postupem družstva, jenž na základě výše uvedeného postupu uzavřelo smlouvu, a byl okamžitě panem Tihlaříkem, úředníkem SBD, osočován a zastrašován, aktuálně je dokonce obětí stalkingu.
  9. Upozornil jsem firmu Konekta na právní nejasnosti a doporučil zastavení prací, firma se ale rozhodla dál postupovat dle instrukcí od Tihlaříka. Také jsem se od představitele firmy Konekta dozvěděl, že někdo z družstva šíří informaci, že se naše samospráva již úplně rozpadla a ve věci výtahu S3+5 nemusí se mnou vůbec jednat.
  10. Prezentoval jsem na pracovní poradě, webu i v zápise, že odmítám dál v této věci do vyjasnění cokoliv podepisovat.
Ostatně, pokud si pan Tihlařík vykládá fakt, že nechal podepsat smlouvu bez jejího projednání na VS, tak, že jest to korektní postup a teď nepotřebuje souhlas vlastníka s proplacením faktury, jistě nepotřebuje ani souhlas můj...

Asi se tento příspěvek ledaskomu nebude líbit, ale když se nikdo neozval s jakýmkoliv rozumným návrhem v době, kdy jsem o této problematice psal v příspěvku Nevím, kam to spěje, třeba se nějaké rozumné reakce dočkám dnes...

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky