Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

čtvrtek 27. října 2011

Aktuality z VS za IX/X 2011

Zápis č. 7/2011 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 3-11, konané dne 6.10.2011 doplněný o poznámky z následných jednání

Výtahy pro vchody Strnadova 7, 9, 11
Kromě členů VS se jednání zůčastnili:
vchod 9: Ing. Lanči, Cikrle vchod 11: Zedníček, Šuška, Vyparina, Kytner vchod 2: Urban firma KONE: Slavík
V úvodu jsme zrekapitulovali stávající možnostmi dle nabídky firmy KONE a popsali "partyzánskou akci" pana Slámy, který proti názoru všech ostatní členů pracovní skupiny a v rozporu s usnesením ČSS a SSV vyrobil vlastní podpisovou listinu a s ní obcházel dům, dále zástupce firmy KONE upřesnil některé možnosti.
Členové pracovní skupiny pro S7+9 diskutovali a shodli se na modelu:
- stávající nabídka (rozšíření 90x103, 85 dveře, 202 výška), ale varianta stará/nová šachta Souhrady 10 čiré sklo - viz foto,
- splatnost na 60% (až 90%) z ceny výtahu na starou daň, montáž předpokládána v krajním případě na počátku března 2012
- schvalují: Novotný, Cikrle, Lanči (oba), Levíček, Hiklová
- nerez Flemish Linen - Stainless Steel (M), podlaha Cherry VM20920 (červená višeň), pomalejší jízda 6,3 m/s, ale předčasné otvírání dveří – neuzavřeno
Členové pracovní skupiny Strnadovu 11 nebyli schopni diskuze, neboť pan Sláma jakoukoliv diskuzi odmítal
- pan Sláma stále jen opakoval své stanovisko proti všem ostatním, včetně členů VS
- tvrdil, že mu všichni ostatní nerozumí a že všichni ostatní nemají pravdu
- nutno svolat schůzi a na program zařadit: volby + výtah
Situace vchodů Strnadova 3 a 5
- přečten dopis pana Tihlaříka (naskenovaný bude přílohou zápisu);
- předseda předložil svůj pohled - v první řadě jde o podvod pana Tihlaříka vůči obyvatelům domu a stavebním úřadu;
- všichni členové VS neví, o jaké podmínky výtahu se (dle vyjádření pana Tihlaříka) panu Šinoglovi jedná;
- dohodnuta porada v neděli s panem Šinoglem 14:30;
- v souvislosti s převinutím motorů Strnadova 3+5 objednáváme i výměnu příslušných jističů;
Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 3. 11. 2011 v 19:00.



Pracovní schůzka, Ne 9/10/11, 14:30
Nejprve proběhlo shrnutí stavu.
Pan Šinogl informoval o výhružných dopisech, obdržených od SBD v osobě pan Tihlaříka.
Ke spojitosti výtahů a střechy pan Šinogl uvedl, že pouze chtěl po panu Tihlaříkovi jednání o střeše a případnou revokaci rozhodnutí o výtahu, nikoliv vzájemně podmíněně.
Pan Šinogl se domnívá, že by se měla konat schůze o obou věcech, tedy výtazích i střeše.
Pan Levíček s paní Hiklovou se snažili obhájit dosavadní postup, samozřejmně mimo podvodu ze strany pana Tihlaříka ohledně stavebního povolení na střechu.
Předseda samosrpávy, p. Novotný, se teprve nyní dozvídá o dopisu pana Levíčka, v němž pan Levíček (dle interpretce pana Novotného) poněkud hájí pana Tihlaříka.
Ve věci výtahu se domníváme, že bude velmi obtížné akci zastavit v tomto okamžiku, ve věci střechy bude asi muset dojít na soudní spor, v němž se vysvětlí další souvislosti.
Předseda samosprávy, p. Novotný, zkonstatoval, že vzhledem k tomu, že krom zadání zpracování smlouvy na výtah od té doby nebyl ve věci výtahu o ničem písemně informován (žádné listiny, jen předané informace o tom, že se jedná a jak se věc vyvíjí – ale jen od kolegů z VS), oznámil přítomným a oznámí následně veřejně a též na SBD, že odmítá podepsat jakékoliv další dokumenty v obou těchto podivných kauzách, tedy výtahu i střeše.
Pan Šinogl vzhledem k vyjmenovaným pochybnostem o postupu ve výběru a schvalování rekonstrukce výtahu a nové střechy, zkonstatoval, že nesouhlasí s proplácením čehokoliv za výtah, neboť byl objednán nezákonně, a že stavební řízení na střechu bude přezkoumáno jako nezákonné.



Pracovní schůzka, Pá 21/10/11, 14:45
Nejprve proběhlo shrnutí stavu.
Potvrdili jsme parametry výtahu, v telefonickém rozhovoru s panem Slavíkem (KONE) diskutovali úpravu ceny a potřebnost protipožárních kabelů.
Výsledná dojednaná cena a parametry byly následně zveřejněny na webu samosprávy na adrese:
http://samosprava109sbdmir.blogspot.com/2011/10/schvaleni-vytahu-79.html

středa 26. října 2011

Schválení výtahu 7+9

Vzhledem k tomu, že se úředníkům na SBD nelíbila formulace z našeho zápisu ČSS a SSV, kde členská schůze sice pověřila pracovní komisi výběrem a předložením volby do "schvalovacího procesu SBD" (rouzuměj schválení naší volby technickou a ekonomickou komisí SBD a představenstvem družstva), ale nebylo uvedeno ono "schvalujeme...", jsou nyní ještě obcházeny byty s žádostí o podpis na LktU, kterážto má de facto "posvětit" práci a volbu pracovní komise. Pro pořádek tak ještě opakuji, že je vybráno následující provedení firmy KONE:

  • Typové označení výtahu: PW 05 / 06 - 19 MaxiSpace
  • Nosnost: zvýšena na 400 kg
  • Počet osob: zvýšeno na 5 osob
  • Jmenovitá rychlost: zvýšena na 1m/s
  • KABINA: KONE IKARUS CAR MIX & MATCH, 900 x 1300 mm, světlá výška kabiny 2.020 mm
  • kabina výtahu v provedení STRUKTUROVANÝ NEREZ Flemish Linen - Stainless Steel (M), podlaha Cherry VM20920 (červená višeň)
  • prosklení všech stěn a dodávka prosklených šachetních dveří - čirý Connex
  • kabinové dveře s okýnkem
  • nová ocelová konstrukce, v provedení nástřik RAL, se zasklívacím profilem (o barvě RAL se hlasuje, samozřejmně akceptujeme i mailové hlasy, jež už chodit začly)
  • Ovladací prvky základní dle firmou předložené nabídky

Výsledná cena byla dojednána (zaokrouhlení dolů - "pro nás") na 1.300.000,- Kč (včetně DPH 10%).
To jen pro pořádek, aby bylo jasno, co se to aktuálně v domě podepisuje (tedy přesněji řečeno bylo včera večer až na 5 podpisů již podepsáno)...

úterý 25. října 2011

Doplnění informace k výtahu (7+9)

Doplňuji informace k výběru výtahu pro Strnadovu 7 a 9, uveřejněné zde 19. 10. 2011:

Pracovní skupina vybrala provedení kabiny nerez Flemish Linen - Stainless Steel (M), podlaha Cherry VM20920 (červená višeň).

Pracovní skupina vyzývá obyvatele domu Strnadova 7+9 k podávání návrhu na barvu (RAL) kovových prvků konstrukce šachty. V této věci členové pracovní skupiny (muži) nemají jednotný názor (padly barvy červená - dle fotografie, žlutá, vagónová zelená). Prosím, kdo má nějaký konkrétní návrh, nechť dá lístek/vzkaz do schránky panu Lančimu (Strnadova 9 / schránka 17), termín pro podávání návrhů 31. 10. 2011.
Osobně hlasuji pro barvu 1037 barevnice RAL, tedy Sonnengeld = "sluneční zlatá".
A dúležitá informace: bylo upuštěno od realizace s protipožárními kabely a rozvaděčem s požární odolností za 37.000,- Kč, výsledná cena byla dojednána (zaokrouhlení dolů - "pro nás") na 1.300.000,- Kč (včetně DPH 10%).

K mému údivu se na družstvu prý nyní celý návrh znovu projedná na ekonomické komisi, technické komisi a teprve pak na představenstvu družstva - řečeno jinak, když jsem toto "úřednické vymlouvání" zaslechl, byl jsem v rozčilení na daného technika řekněme neslušný - ale divíte se mi?
Takovou dobu tu samospráva a pracovní komise jedná, a úředník z družstva mi teď sdělí, že paralelně se dokumentace zatím nechystala a že se musí dochystat - je tohle normální? 31. 10. zasedá představenstvo - pak zase za měsíc - a my teď budeme po horečnaté činnosti čekat, až si družstvo nechá zasednout své formální pracovní komise? A ať se tam klidně rozčilují, že je označuji za formální - jsou jen formální, s výběrem a jednáním nám nijak nepomáhali, naopak, vlastně se ani asi příslušní lidé nenamáhali číst zápisy z našich jednání a zanášet si informace do příslušných kolonek, aby teď mohli jen dopsat finální dojednané údaje a předat to s poklidem dál...

pondělí 24. října 2011

Kdo chce uklízet (S7)

Kdo má zájem o úklid na Strnadově 7?
Zatím se marně ptám, kdo by měl nově zájem o přivýdělek (DPČ) za úklid ve vchodě Strnadova 7.

Slečna, která tu dosud uklízela, si našla jinou, pro ni atraktivnější práci. Pravda, dalším důvodem, proč již dál nechce uklízet, je chování lidí - vchodu se začíná pomalu ale jistě přezdívat "Bronx" - například proto, že po úklidu nezůstane čisto, ale po pár hodinách najdete ve vchodě roztrhané papíry, na schodech kelímky, ...

Zájemce, nejlépe někdo ze vchodu, který je ochoten přijmout tuto výzvu, nechť se mi ozve na mail coney@centrum.cz nebo na mobil 777 083 126.
Snad se do konce roku někdo najde...
Jinak by musela být najata firma, ale firemní náklady by byly asi poněkud v jiné ceně, než je mzda vyplácená na DPČ (kde ušetříme na všech možných daních).

neděle 23. října 2011

Upozornění na podvodníka

Od pana souseda jsem dostal následující podrobnou informaci:

...ve své schránce jsem objevil velmi zdařilý podvodný dopis „Upozornění na nedoplatek“ od Magistrátu města Brna... Jak jsem si ověřil přímo na magistrátu, nejsem jediný, kdo takový dopis obdržel a vzhledem k tomu, že se domnívám, že podvodník mi dopis do schránky doručil osobně, je velice pravděpodobné, že takových dopisů po domě „rozhodil“ více.

Jak tedy dopis přesně identifikovat:
  • dopis vyřizuje fiktivní osoba nepracující na Magistrátu města Brna „Marie Ondráčková“;
  • částka, která je žádána je 500 Kč (údajně tak tomu je vždy);
  • číslo účtu, na který má být částka převedena má za lomítkem /2010 (takovou banku magistrát nepoužívá);
  • v neposlední řadě je třeba zmínit, že k dopisu je přiložena poštovní poukázka, která je předvyplněna.
V případě, že někdo obdrží takovýto dopis, ať se obrací na : Naděždu Vyroubalovou z Magistrátu - email: vyroubalova.nadezda@brno.cz, tel: 542 173 308 (542 173 050)



A já se omlouvám, že reaguji na zprávu od souseda takto pozdě - prostě nějak nestíhám...

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky