Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 24. září 2011

Nové schránky na Strnadově 11

Na Strnadově 11 jsou nainstalovány nové schránky.
Práci už "zkolaudoval" kdekdo - uživatelé schránek, členové VS, včera si dílo prohlédla i technička z SBD. Na SBD je též odevzdána faktura za práci, pokud mi do konce měsíce někdo nedá nějaký závažný důvod/stížnost, proč proplacení "zatrhnout", bude faktura proplacena.
Estetické připomínky (barva schránek) se nepřijímají, hnědá barva byla prezentována na schůzi. Že se dali schránky jinak rozmístit (i na boční zeď) je sice pravda, ale ani to nikdo na schůzi nerozporoval - už na schůzi pan Sláma upozorňoval, že dolní okraj bude níž a horní výše než ten původní, neboť schránky jsou větší... Takže i na to si lze stěžovat jen těžko...
Takže má někdo reklamaci či nějakou námitku?

pátek 23. září 2011

Oprava střechy na S7

Tak jsme dnes opět spolu s kolegou Bc. Lančim opravovali střechu na Strnadově 7. Prudký vichr v pondělí odpoledně odchlípl kousek/růžek asfaltového pásu, pečlivě jsme jej přilepili zpět a povysparavovali všechny možné praskliny kolem - zase padla jedna tuba tmelu.
O opravě zajde Bc. Lanči osobně informovat uživatelku bytu pod porušeným místem, které v noci z pondělí na úterý zateklo; ještě bude třeba řešit opravu malby v bytě, shodou okolností skoro nové...

čtvrtek 22. září 2011

Střecha 3+5 zahajuje (II.)

Jak jsem již uvedl,ze strany firmy Střechy 92, s.r.o. bude v úterý dne 27.9.2011 po 8. hodině proveden návoz materiálu na realizaci střech Strnadova 3 a 5.
V souvislosti s touto akcí, kdy po instalaci šikmé střechy se značně zhorší přístup k motorové části odsávání, byla objednána elektrofirma Zíma a provádí převinutí všech osmi motorů odsávacích jednotek. Tyto byly sejmuty a budou vráceny zpět cca za 14 dní. Takže mi, prosím, nevolejte, že je mimo provoz odsávání. Prostě teď odsávání není 14 dní k dispozici!

středa 21. září 2011

Střecha 3+5 zahajuje

Dávám k dispozici (s předstihem) informaci, že na základě sdělení zástupce firmy Střechy 92, s.r.o. v úterý dne 27.9.2011 po 8. hodině bude proveden návoz materiálu na realizaci střech Strnadova 3 a 5.
Pan Levíček zajistí pro realizační firmu klíč od vstupu do domu, klíč od střechy, klíč od prádelny (přístup k vodě pro realizaci protipožární zdi) a přístup k zásuvce 230 V (je též v prádelně).

pondělí 19. září 2011

Dořešení výtahu 7, 9, 11

Dořešme výtah pro vchody 7, 9, 11!
Kolega Zedníček ze vchodu 11, kde vznikla neformální pracovní skupina pro upřesnění a dojednání výtahu (Kytner, Sláma, Šuška, Vyparina, Zedníček), navrhl, abych moderoval jednání jejich a skupiny naší, za vchody 7 a 9 (Cikrle, Lanči, Novotný, Útrata, Zeman). Rád se tohoto úkolu ujmu.


A protože jsem zjistil, že v jedné věci shoda zjevně nepanuje, obracím se na široké fórum:

Jaké zvolit zasklení výtahu?
  • Mléčné sklo?
  • Čiré sklo?


Původně jsem si myslel, že panuje konsenzus ve volbě a budeme mít výtahovou šachtu a okénko ve výtahových dveřích čiré, aby bylo v chodbě u schodiště co nejvíce světla!
Nyní mi však pan Sláma tvrdí, že většina obyvatel vchodu 11, aniž by je prý jakkoliv ovlivňoval, si přeje sklo mléčné. Prý aby nebylo vidět do šachty na pomalu se usazující prach (nazval to "průmyslovou špínou").

Prosím všechny, nejen obyvatele z 11, kdo k tomu mají svůj jednoznačný názor, ať mi obratem napíší!

neděle 18. září 2011

Odečet patních vodoměrů

Provedl jsem dnes odečet patních vodoměrů na Strnadově 3-11, výsledky jsem předal na BVaK.
Při odečtu jsem ve vchodě 7 zjistil drobný únik vody (hned na patním vodoměru), nutno počítat s tím, že při opravě, kterou zabezpečí BVaK, bude na krátkou dobu uzavřen přívod vody - termín dosud není dohodnut, ale předpokládám, že to bude hned v průběhu nadcházejícího týdne.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky