Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pátek 21. února 2014

Připomenutí a oznámení

Jak jsem již psal, odsávání na Strnadově 7 (jiná stupačka, než o které se mluvilo původně, teď stupačka končící bytem 31), které mi bylo nahlášeno jako vadné, je po elektrické stránce (když se odpojí tlačítka a časový spínač) je po elektrické stránce v pořádku - takže je to buď "akce sirka" (někdo ve stupačce dal do spínače odsávání sirku či si neodborně místo tlačítka namontoval vypínač a nechal jej v poloze zapnuto, čímž systém vyřadí z provozu) nebo je někde narušené vedení (což se stává jen výjimečně).
Připomínám: v neděli 23.2. cca 10:00 provedu osobně s panem Bínou dopoledne kontrolu celého systému, doufám, že zastihnu většinu domácností doma - bez součinnosti obyvatel se závada hledá těžko.



A zároveň si dovoluji informovat, že kolega Lanči je od soboty 22. 2. 2014 do soboty 1. 3. 2014 (včetně) mimo Brno, takže se v uvedenou dobu obracejte se záležitostmi vchodu 7 a 9 přímo na mne - na číslech 777 083 126 a 601 580 404 jsem, jak s oblibou říkám, stále k dispozici 24/7/365 - pokud zrovna nespím či nehraji divadlo.

pondělí 17. února 2014

Zámek, odsávání, zvonky, zrcadlo

Strnadova 7 má ve finále nový zámek (Samozamykací zámek elektromechanický BERA s elektrickým ovládáním venkovní kliky), původní nešlo opravit. A tedy je odstraněn problém s elektrickým otvíráním dveří.



Zvonky na Strnadově 3 jsou prověřeny, vše zvoní, v bytech je v domácích telefonech slyšet, co návštěva u dveří říká, ale (!) slova z bytu dolů není slyšet (zkoušeno v bytech 1, 8, 9, ...), elektrikáři vymění reproduktor u vchodových dveří, a to nejpozději po jarních prázdninách.



Odsávání na Strnadově 7 (jiná stupačka, než o které se mluvilo původně, teď stupačka končící bytem 31), které mi bylo nahlášeno jako vadné, je po elektrické stránce (když se odpojí tlačítka a časový spínač) je po elektrické stránce v pořádku - takže je to buď "akce sirka" (někdo ve stupačce dal do spínače odsávání sirku či si neodborně místo tlačítka namontoval vypínač a nechal jej v poloze zapnuto, čímž systém vyřadí z provozu) nebo je někde narušené vedení (což se stává jen výjimečně). V neděli 23.2. provedu osobně s panem Bínou dopoledne kontrolu celého systému, doufám, že zastihnu většinu domácností doma - bez součinnosti obyvatel se závada hledá těžko.



Zrcadlo pro výtah Strnadova 3 (výměna toho rozbitého) je objednáno, jen to jaksi vázne u dodavatele zrcadla jako takového, výtaháři ho ve skladě neměli. Prý je to v podstatě nerozbitné zrcadlo, u kterého je "rozbití omylem" vyloučeno - to by mne zajímalo, kdo to zrcadlo tedy rozbil, a jak a čím :-(


Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky