Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 23. prosince 2009

PF 2010

Vánoční vývěska

V jednotlivých domech je vyvěšena na nástěnkách tato informace:

Samospráva č. 109, Strnadova 1-11
Přejeme příjemné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů v novém roce 2010
A jako vánoční dárek přijměte tuto informaci:
Předseda samosprávy založil webové stránky http://samosprava109SBDMir.blogspot.com/ a umísťuje na ně aktuální informace. Kdo dal předsedovi samosprávy svou e-mailovou adresu, je automaticky informován o vybraných důležitých novinkách na těchto stránkách mailem.
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, +420777083126, coney@centrum.cz
Očekával jsem, že se mi ozvou nový zájemci o aktuální informace a sdělí mi svůj mail. Návštěvnost stránek se sice zvýšila, ale do mého seznamu nepřibyla ani jediná adresa. Pokud víte o někom v domě, kdo s Internetem pracuje, zeptejte se jej, zda ví o těchto stránkách a komunikuje už se mnou mailem...

Stav odsávání Strnadova 1

Včera jsem se s p. Šebkem zůčastnil jednání s elektrikářem panem Zímou k odsávání na Strnadově 1. Aktuální stav je následující:
Odsávání je prostřednictvím spínacích časových hodin funkční pouze v době od 6:00 do 22:00. V době nočního klidu je odsávání spínacími hodinami odpojeno. V tomto bodě ja naplněno základní zadání schůze NS 5911 ("zapojení časového spínání odsávání").
Pan Zíma předloží Výboru samosprávy ještě cenovou nabídku na výměnu některých prvků ovládajících odsávání (jističe za pojistky, nová relé), které jsou 25 let staré a de facto mohou svou "životností za zenitem" ohrožovat funkčnost celého systému. Tímto postupem se snažíme naplnit druhou část zadání schůze ("schválená revize a oprava elektromotorů"), neboť elektromotory samotné jsou v pořádku, až na jeden, viz dále, ale ovládací prvky elektromotorů již nikoliv.
Nad bytem č. 43 je vadný elektromotor, odsávání v bytech 3, 7, 13, 19, 25, 31, 37, 43 je nefunkční, bude provedena výměna motoru, ale vyžádali jsme si spolupráci dodavatele střechy, neboť napojení odsávání na novou střechu výrazně omezuje montážní možnosti v podkrovním prostoru nové střechy.
Ostatní byty mají odsávání aktuálně funkční a bez zjištěných závad.
Pokud má konkrétní uživatel bytu problém s odsáváním, doporučuji nejprve:
a) pokud Vám odsávání nefunguje, zkontrolovat funkčnost tlačítka - spínače odsávání;
b) pokud Vám odsávání "slabě táhne", vyčistit filtry na odsávání ve svém bytě.
Teprve pokud tyto kroky nepomohou, ohlaste závadu členu VS, panu Šebkovi.

úterý 22. prosince 2009

Nešvary kolem kontejnerů

Blíží se nám vánoční svátky a s nimi, bohužel, nešvary a problémy kolem kontejnerových stání.
Nechci se tu teď rozepisovat o tom, že musím pravidelně připomínat uklízečům, kteří uklízí v jednotlivých vchodech, že k jejich povinnostem patří i úklid kontejnerového stání. Nechci rozebírat problematiku uzamčení kontejnerových stání (uzamčeno je stání pro vchod 1, kde to odhlasovala schůze vchodu, a stání společné pro vchody 9 a 11, neboť o tom rozhodl a zafinancoval to vchod 11 poté, kdy schůze vchodu 7 a 9 rozhodla o tom - stejně jako schůze vchodů 3 a 5 - že to považuje za zbytečnou investici). A nechci rozebírat, že kontejnery budou plné obalů od vánočních dárků a budou chvilku "přetékat".
Chci poukázat na nešvar odkládání koberců, kusů nábytku, ledniček atd., a to ať už do kontejnerového stání nebo mimo něj. Někteří jsou dokonce tak nerozumní, že tam odloží něco, co je jednoznačně identifikovatelné příjmením toho, kdo to odložil, čímž dělají ostudu nejen sobě, ale i nám ostatním. A ještě se hájí slovy: "Vždyť to tak dějají ostatní, proč ne já..."
Pokud se budeme touto filozofií řídit, nikdy naše sídliště nebude vypadat lépe, budeme žít mezi divokými skládkami kolem kontejnerů, marně volat radnici či městskou policii o pomoc a k zodpovědnosti za zlepšení našeho životního prostředí...
Kdybych na případ odloženého nábytku, který mne inspiroval k napsání tohoto článku, zavolal městskou policii, ta by si provinilce pozdokumentování případu nechala předvolat na Jírovu a dotyčný by zaplatil pokutu. Možná dělám chybu, že jsem to zatím neudělal, možná to udělá někdo jiný. Nechtěl jsem oné paní zkazit vánoční svátky, ale... Zkuste jí to vysvětlit někdo další, já nepochodil, rozumný rozhovor nestačil...

neděle 20. prosince 2009

Výměna vodorovných rozvodů SV a TV dokončena

V pátek 18.12.2009 proběhlo za účasti Ing. Hlavoňové (za SBD), Ing. Šebka (za samosprávu) a Ing. Horejska (za firmu Rekostav-ZTI) předání díla "Výměna vodorovných rozvodů SV a TV". Obdrželi jsme potřebnou dokumetaci (o zkouškách, o záruce, atesty) a fakturu na konečnou cenu 117.469,80 Kč (nepatrně nižší než částka dohodnutá smlouvou). Z pohledu samosprávy byla tato akce zvládnuta úspěšně a vše funguje bez závad.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky