Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 19. února 2011

Jak postupují přípravy rekonstrukce výtahů

Kdo si podrobně přečetl zápis z jednání Výboru samosprávy, měl to sice šanci pochopit z zápisu, ale aby bylo jasno a nediskutovalo se o problému v domě stylem "jedna paní povídala", dovolím si shrnout aktuální stav:

Vchody 1 a 7+9 si regeneraci výtahu schválily na schůzi loni, dům 3+5 se k "procesu" přidal formou "Listiny k tomu určené".

Jak to označil kolega Lanči jr., "výtahy obíhajícím tým" odvedl svou práci, máme vlastní "posudky" na desítku realizovaných výtahů, na SBD byl (ještě před koncem roku) odevzdán seznam podmínek pro druhé kolo VŘ (výběrové řízení).

SBD oproti původnímu plánu rozeslalo poptávku až v lednu, nyní mají firmy odevzdat zpracované nabídky (dle našich upřesněných požadavků).

Doufám, že v březnu proběhne závěrečná fáze (projednání doručených nabídek naším "výtahy obíhajícím týmem", a též komisí na SBD), no a v dubnu či květnu se bude moct začít s vlastní prací...

Nezlobte se, Vy, kdož máte dojem, že to moc dlouho trvá, že je proces tak dlouhý - naopak, že to posoudí tolik lidí je jen důkazem toho, že vše je detailně zvažováno, aby nedošlo k nějaké chybě. No a též nehrozí, že by byl rozhodující jednotlivec nějak ovlivněn - o celé záležitosti nerozhoduje jen jeden či dva lidé, je to výsledek přemýšlení a rozhodování celé skupiny.

Výpadek výtahu Strnadova 9

Včera došlo na Strnadově 9 k "výpadku" výtahu. Výtah byl cca 2 hodiny nefunkční (nikdo v něm neuvízl, jen stál v nejvyšším patře, svítil a nejezdil).
Problém je v značně opotřebovaném brzdovém obložení na jedné straně výtahu. Otázkou zůstává, zda jej vyměňovat, když víme, že během letošního roku provedeme rekonstrukci - podrobnosti projednám s firmou Konekta v průběhu příštího týdne, to není na diskusi s havarijní službou :-)

pátek 18. února 2011

Záhadná voda na Strnadově 3

Ve stupačce domu Strnadova 3 se záhadně objevuje voda (pod bytem Taclových). Možná je někde netěsnost něčího odpadu, možná jde o neviditelnou prasklinu na odpadovém potrubí. Nevím. Zatím.

Požádal jsem SBD, aby zvolili firmu, která se pravděpodobně zvládne zhostit tohoto "podivného" úkolu, neboť jsme to nebyli schopni s naším vlastním údržbářem, tedy s panem Bínou, odhalit. Předpokládal jsem, že bude zvolena firma Knecht.
V pondělí se s nájemníky spojí montér firmy Knecht.
Obyvatelé bytů byli informováni (snad dostatečně), že pokud se zjistí závada na jejich straně, v bytové části (např. že spočívá v chybně namontované myčce), platí opravu oni, pokud se zjistí závada ve společné části domu (např. špatně odhalitelná prasklina na svislé odpadové rouře), je oprava hrazena z FDH.

čtvrtek 17. února 2011

Výpadek řídící jednotky topení

Dnes došlo k výpadku spojení mezi hlavní řídící jednotkou Tepláren Brno a jednotkou na "výměničce za Potrusilem", což jste možná poznali, neboť máte v tomto okamžiku studené topení.
Již probíhá oprava a cca do 30 minut by měla být všechna topení opět teplá!
Zprávy mám z dispečinku Tepláren, kam jsem před okamžikem volal, netřeba se obávat dlouhodobého výpadku...


Technika hold občas selže.

pondělí 14. února 2011

Školení SO a SVJ

SBD Mír pořádá školení předsedů právnických osob a samospráv, členů výborů SVJ/samospráv na téma Hlasování na shromáždění společenství vlastníků, zápisy z členských schůzí samospráv a shromáždění společenství vlastníků, které se bude konat ve středu 16. 2. 2011 v 16,30 hod v jídelně správní budovy MÍR, stavební bytové družstvo.
Obsah semináře:
- Hlasování na shromáždění společenství vlastníků, jakým spoluvlastnickým podílem se schvalují opravy domu, pronájmy na domě, odměna za údržbu apod.
- Usnesení přijatá, nepřijatá
- Způsob svolávání ČS a SSV (termín, místo), podkladové materiály, pozvánky
- Metodický vzor zápisu, přílohy zápisu
- Výbor SO, SSV, zasedání výboru, zápisy ze zasedání výborů
- Volební období orgánů SVJ, právní náležitosti nové nebo opakované volby orgánů SVJ
- Zplnomocnění vlastníka MÍR, SBD
- Dostupnost směrnic družstva na www stránkách a jejich význam při zabezpečování správy domu
- Dotazy, diskuse
Školitel: Mgr. Jana Holá, právník družstva a vedoucí úseku organizace a služeb
Ing. Dana Koutníková, oddělení samospráv a zástupců vlastníků

Na školení si s sebou vezměte zápis z jednání ČS a SSV, SSV včetně prezenčních listin, pozvánky a příloh.

Vyřizuje: Ing. Koutníková, tel. 548 42 44 48, email Dana.Koutnikova@mirsbd.cz


Já osobně se zůčastnit nemohu, ale doporučuji účast všem ostatním členům VS (já sám si sice nejsem vědom žádné významné chyby, které by se naše SO dopouštěla, to však neznamená, že se nemáme stále co učit!).

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky