Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pátek 20. května 2011

Konec topné sezóny

Zpráva Ing. Igora Šestáka, provozního ředitele TEPLÁRNY BRNO z 9.5.2011

Vážení obchodní partneři.
Vzhledem k tomu, že prům. den. teplot venk. vzduchu (PDTVV) překročily o víkendu 13 st.C a dle prognózy počasí pro město Brno se neočekává v nejbližších dnech výrazné ochlazení, přistupují Teplárny Brno, a.s., v souladu s platnou legislativou, dnem 10.5.2011 k přerušení dodávek tepla pro vytápění z provozovaných tepelných zdrojů do odběrných míst.
Pokud by došlo k opětovnému ochlazení a PDTVV by poklesly pod 13,0 st.C, bude dán pokyn k opětovnému obnovení těchto dodávek tepla pro vytápění.
Zdravím
Ing. Igor Šesták provozní ředitel


Kdy to SBD vyvěsilo na web nevím, všiml jsem si toho s dost velkým skluzem, takže jen přebírám na naši nástěnku...
Asi zapomněli na dohodu, že takovéto zprávy mají být rozesílány předsedům samospráv přímo...

čtvrtek 19. května 2011

Objednán kontejner

Dle domluvy byl na pátek objednán kontejner na velkoobjemový odpad pro vchod Strnadova 1 u firmy AUTODOPRAVA Daniel Hartmann, Tůmova 50, 616 00 Brno - Žabovřesky.
Bližší informace:
- přistavení kontejneru v pátek 20.5.2011 (pravděpodobně až odpoledne);
- odvoz v pondělí 23.5.2011 (pravděpodobně hned ráno);
- dle domluvy bude v průběhu pátku a soboty (případně i neděle) proveden formou brigády úklid společných prostor domu;

středa 18. května 2011

Ohlédnutí za včerejší schůzí

Děkuji všem, kdo se včera účastnili schůze vchodů Strnadova 7 a 9. Ve srovnání se schůzemi v jiných vchodech bylo příjemnou změnou, když lidé diskutovali (byť chvílemi trochu s emocemi, ale to k tomu patří), ptali se, slušně vyjadřovali, že s něčím nesouhlasí...

Zápis samozřejmně bude následovat v nejbližších dnech...

Jen, jak shrnul soused, hold můžeme asi zapomenout na diskuze o množstevní slevě za výtahy (aktuálně je tedy potvrzeno, že vchod 1 bude dělat KONE, vchody 3 a 5 Konekta a vchody 7 a 9 Thyssen Krupp, vchod 11 "mlčí"), a spíš je otázkou, kdy budeme rekonstruovat.
Na SBD jsme (pracovní komise) odevzdali výběr firmy v první půli března (schůze vchodů 7 a 9 teď jen potvrdila výběr), teď máme druhou půlku května... Jistě to vše nestojí a nepadá s nemocí jednoho zodpovědného úředníka SBD - a jistě se pak nebudeme muset domáhat na odpovědném pracovníkovi náhrady škody, která by vznikla, pokud by se akce pozdržela a musela se plati vyšší DPH... Doufám...

úterý 17. května 2011

Zvonky Strnadova 9 (II.)

Údržbáři domu panu Bínovi se závadu na zvoncích Strnadova 9 odhalit nepodařilo, povolána byla firma Elektro Zima, pan Zima odhalil zádrhel v trojitém systému jištění napájení a zvonky opět fungují.


Děkuji všem (panu Lančimu ml., panu Bínovi, firmě, i technikovi elektro z SBD Mír, panu Vychodilovi) za spolupráci při hledání problému.

pondělí 16. května 2011

Zvonky Strnadova 9

Na Strnadově 9 nám aktuálně nefungují zvonky - případná návštěva nezazvoní ani na zvonkovém tablu u dolních dveří, ani na zvonek u bytových dveří. Respektive tlačítko lze samořejmně zmáčknout, ale zvonek zůstane "mlčet"...
Jenže zatím jaksi nevíme, proč tomu tak je. Prosím o trpělivost...

neděle 15. května 2011

Zápis z ČSS a SSV 28.4.2011

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5911, konaných dne 28.4.2011 v 18:30 v suterénních prostorách domu Strnadova 1

Přítomno dle prezenční listiny:
NS 5911 4 nájemníci (358 m2) a 13 vlastníků-členů (812 m2) a 3 vlastníci-nečlenové (129 m2) z celkové plochy 2.937 m2. Přítomní spoluvlastníci (členové i nečlenové) reprezentují spoluvlastnické podíly 941 m2. Za MÍR, SBD, je zplnomocněn p. Radek Novotný, reprezentuje na SSV podíl 1.128 m2. Shromáždění společenství vlastníků je usnášeníschopné (2069/2937 = 70,44%).

Průběh jednání:
1. Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (dále jen ČS SO) zahájily jednání v 18:45. K programu jednání uvedenému na pozvánce nebyly vzneseny žádné připomínky. Jednomyslně byli schváleni: zapisovatel p. Novotný (9/byt 15), ověřovatelé p. Pacík (1/byt 8) a p. Oprchal (1/byt 34).
2. Členem Výboru samosprávy je za Strnadovu 1 p. Šebek, byl znovu jednomyslně potvrzen ve funkci na další volební období, nebyla navržena žádná změna za toto NS.
3. P. Novotný krátce okomentoval výsledek hospodaření za rok 2010 (fotokopie zprávy byla součástí pozvánky), vzato na vědomí, bez připomínek.
4. V diskuzy o opravách a údržbě se opět uváděly připomínky k holubům, informováno o instalaci zábran, byla podána informace o proběhnuvších opravách centrálního odsávání (a dohodnuta svépomocná oprava spodního ústí odsávání v bytě 1. Obyvatelé upozornili na nutnost znovu instalovat zarážku pro správnou funkci zášlapné brzdy vchodových dveří a na rozbytý kryt chodbového osvětlení v 5. patře – odstranění těchto drobných závad provede údržbář domu pan Bína.
5. Ve věci oprav těles topení byl schválen pro další použití postup aplikovaný loni zkušebně (viz zápis minulého jednání), kdy těleso s vážným únikem vody v těsnění mezi články bude regenerováno (sejmuto, vyměněna všechna těsnění, proveden jeden nátěr lakem na radiátory a opět namontováno) – postup schválen jednomyslně všemy přítomnými (tedy pro 17 z 17 na ČSS a 2069/2937 na SSV).
Ve věci výběrového řízení na regeneraci výtahů byly nejprve zopakovány závěry minulé schůze a podána zpráva o výběru pracovní komise. V následné diskuzi byl tento postup a návrh pracovní komise jednoznačně zamítnut a bylo znovu hlasováno o výběru firmy. Hlasovalo se o nabídkách dvou firem:
Realizace firmou THYSSEN
Hlasování ČS: pro: 2 proti: 12 zdržel se: 3
Hlasování SSV: pro: (2) 136/2937 proti: (11) 635+1128/2937 zdržel se: (3) 170/2937
Realizace firmou KONE
Hlasování ČS: pro: 12 proti: 2 zdržel se: 3
Hlasování SSV: pro: (11) 635+1128/2937 proti: (2) 136/2937 zdržel se: (3) 170/2937
Realizace 9 (sklepní) stanice:
Hlasování ČS: pro: 13 proti: 2 zdržel se: 2
Hlasování SSV: pro: (12) 709+1128/2937 proti: (2) 136/2937 zdržel se: (2) 96/2937
Požadavek na minimálně průsvitnou zadní stěnu a alespoň z 2/3 průsvitné dveře ZŮSTÁVÁ PLATNÝ.
Předseda připomněl, že musí ještě 75% vlastníků schválit vlastní provedení rekonstrukce, neboť tato skutečnost dosud nenastala! Bude učiněno listinou k tomu určenou!
6. Různé – závěr: vzhledem k průběžnému osočování předsedy samosprávy navrhl předseda samosprávy, aby na příští schůzi bylo jednáno o vzniku samostatné samosprávy (nechť jsou přípravným výborem nové samosprávy právě zmínění kritici: pí. Viturková, pí. Kadétová, p. Kučera a p. Srnka). Bylo navrženo a ujednáno objednání kontejneru pro svoz objemného odpadu (akci budou řídit p. Oprchal, p. Srnka a p. Kučera) na termín 20.5.2011, p. Šebek dá na nástěnku příslušnou vývěsku, vyvezeny budou i vyřazené pračky z prostoru prádelny).

V Brně dne 10.5.2011

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky