Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pondělí 24. ledna 2011

Oprava odsávání na Strnadově 1

Na základě pečlivého zkoumání pana Bíny a následné kontroly od firmy Zíma bylo zjištěno, že náhodně "probíjí" kabel mezi motorem odsávací jednotky a elektroskříní v posledním patře (na kabelu je zkrat), kabel bude nahrazen (přemostěn) paralelně vedeným kabelem, práce provede firma Zíma.

neděle 23. ledna 2011

Kování zámku domovních dveří Strnadova 11 - reklamace

Pan Sláma sestavil a já nepatrně upravil a odeslal dopis na firmu PEKOS. Uvidíme, zda bude naše snažení mít nějaký efekt.
Odesílatel:
SO 109, SBD Mír
Mgr. Ing. Radek Novotný
Strnadova 9/15
628 00 BRNO Líšeň

Adresát:
PEKOS GROUP s.r.o.
Brigádnická 1512
735 41 Petřvald


Věc: Kování zámku domovních dveří Strnadova 11 - reklamace

Vážení reprezentanti firmy,

před třemi lety jste u nás montovali nové domovní dveře v několika vchodech, mimo jiné v domě Strnadova 11, Brno Líšeň.
Po takto krátké době se rozpadlo kování dveří, jak dále popisuje zástupce vchodu Strnadova 11, pan Sláma.


Jednotlivé části dveřního kování zámku jsou dva štítky s mechanismem a klikou, která je na konci zajištěna segerovou podložkou. Tato segerova podložka je umístěna na vnějším čtyřhranu a zajišťu-je kliku proti vysunutí se z mechanismu levé či pravé části štítku. Klika je vlastně odlitek, který je ukončený pouzdrem ve tvaru čtyřhranu a stěnou (1mm), do něhož je vložený ocelový průchozí čtyřhran, který prochází zámkem dveří a oběma štítky s klikou, které končí tímto zmíněným zajištěním. Již v době zakoupení dveří, v době montáže a manipulaci při ovládání a otevírání dveří, bylo zjevně vidět a ze strany zákazníka, tedy z naši strany vytýkáno, že v odlitcích klik levé a pravé části je viditelná vůle poklesem kliky o několik stupňů, to znamená, že při stlačení kliky došlo nejprve k vymezení vůle a potom došlo k pohybu vnitřního mechanismu. Tímto však dochází k většímu opotřebení a namáhání ovládacího mechanismu a zároveň místa, ve kterém je klika zajištěna segerovou podložkou na vnějším čtyřhranu, který má stěnu (1mm). Dle mého názoru je takovéto zajištění vzhledem k tloušťce stěny (1mm) pro umístění pojistky oproti vysunutí kliky konstrukčně nedořešeno. Materiál nevydržel tuto provozní námahu (únava materiálu), praskla jedna stěna (1mm) vnějšího čtyřhranu, a tím došlo k uvolnění kliky, která nedrží v mechanismu ovládání zámku. Průchozí čtyřhran, který prochází zámkem a oběma částmi štítku( kováním) kliky, je jen vložen a aretaci do stran zabezpečují jen závitové červíky, které jsou v jednotlivých klikách.
Vyjádření: Nevhodné konstrukční zpracování tohoto dílce. Dále pak s tímto spojená únava materiálu vzhledem k prokazatelným vůlím v mechanismu kliky v klidové poloze. Jednotlivé dílce mechanismu nebyly provozem v domě deformovány, tzn. že nebylo použito žádné násilí, aby tímto došlo k poškození tohoto dílce. Vzhledem k tomu, že jednotlivé dílce nelze koupit jednotlivě, jak je tomu v tomto případě (tzv. protikus kování s klikou) musel být zakoupen celý dílec kování se dvěma klikami!!! Tímto nám vznikla finanční položka pro zakoupení nového kování včetně demontáže a montáže nového dílce v částce 2500 Kč.

Nemám představu o tom, jak budete ochotni vzniklou situaci řešit.
Ideální řešení je dle mého názoru poskytnutí finanční náhrady za opravu, kterou jsme byly nuceni objednat u místního zámečníka.
Domnívám se, že by bylo z Vaší strany alespoň slušné, pokud nepřistoupíte na předchozí řešení, poskytnout nám zdarma minimálně jedno celé nové kování jako náhradní díl pro případné opakování stejné závady v dalších vchodech.

Radek Novotný


Mgr. Ing. Radek Novotný
předseda samosprávy 109, SBD Mír
----------------------------------------------------------------
Strnadova 9/15, 62800 Brno
http://samosprava109sbdmir.blogspot.com/
http://novotnyradek.blogspot.com/
tel: +420973452895 (7-16 v prac.dny)
mobil: +420777083126

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky