Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 17. března 2010

ČEZ, E.ON a PRE zaslali otevřený dopis poslancům kvůli fotovoltaice

Kdo i nadále sleduje problematiku fotovoltaiky, jistě si všiml zprávy, že ČEZ, E.ON a PRE zaslali otevřený dopis poslancům kvůli fotovoltaice.
A co to dnes schválili páni poslanci zase za "kočkopsa" jsem ze zpráv ČRO (Český rozhlas) nepochopil:
Poslanci umožnili snížení výkupních cen elektřiny ze slunce
Sněmovna schválila novelu, která Energetickému regulačnímu úřadu umožní v budoucnu zlevňovat výkupní ceny elektřiny ze slunce o více než pět procent. Tento krok má pomoci zabránit spekulativním investicím do fotovoltaiky a žádostem o připojení do rozvodné sítě. Poslanci schválili vládní návrh v původní podobě bez jakýchkoli změn. Hlasovalo pro něj 169 poslanců ze všech stran. Novela nyní zamíří do Senátu. Úřad může nyní meziročně hýbat s výkupními cenami za elektřinu z obnovitelných zdrojů pro nová zařízení nejvýše o pět procent. Vláda navrhla, aby ERÚ mohl snižovat výkupní ceny i nad tuto hranici v případech, pokud by návratnost investice do takového zdroje byla kratší než 11 let. Sněmovní hospodářský výbor doporučil, aby úřad mohl zlevňovat až o čtvrtinu, což sněmovna nepřijala.

úterý 16. března 2010

Jednání s místostarostou

Dnes jsem hovořil (telefonicky) s místostarostou Líšně, panem Moravcem, a dozvěděl jsem se zajímavou informaci - "policejní razie" na špatně zaparkovaná auta ze soboty 13/3 nebyla výsledkem ("produktem") současných aktivit kolem problematiky parkování na Strnadově, ale běžným postupem, kdy Městská policie musela reagovat na telefonické volání nejmenovaného obyvatele domu, stěžujícího si na nesprávné parkování, na lince156... Když někdo policii cíleně zavolá, nemohou policisté dělat, že auta nevidí, byť vědí, že se celá záležitost s parkováním řeší na jiné úrovni. Neboť čistě formálně měl ten telefonický stěžovatel pravdu. Možná to byl i týž, který policii pozval, když jsem zajel na Strnadově 9 ke vchodu a jal se nakládat osobní auto stěhovaným nákladem... To jen na okraj, aby ti, kdo platili pokutu, věděli, že za to může někdo jiný z domu... Já jsem pokutu tenkrát taky díky nějakému "dobrákovi" zaplatil...
Každopádně se bude s ÚMěČ, MMB, PČR A MěP dále jednat o tématu "účelové komunikace", dohledu nad dodržováním zákona (ohledně parkování), který je plně v kompetenci hlídkové služby, která se statické dopravě bude věnovat v rámci běžného výkonu služby. Dále na téma kapacity parkovacích ploch a jejich umístění (je v kompetenci vlastníka účelových komunikací a na místní komunikaci v kompetenci OD MMB).
Dále mne pan místostarosta požádal, abych apeloval na obyvatele domu, zejména vchodů ze severního konce, tedy 7, 9 a 11, aby svá vozidla v boční ulici u školky parkovali tak, jak ukládá dopravní značení: mezi ulicemi Štefáčkova a Strnadova skoro všichni stojí dle značky jedním kolem na chodníku, mezi ulicemi Strnadova a Vlkova bohužel značku skoro nikdo nedodržuje a zbytečně je zúžen průjezd touto uličkou!
Pan místostarosta v ulici bydlí také, ví, o čem se mluví!
Poněkud mne překvapilo tvrzení MěP, že
odstranění vraků je v kompetenci ÚMČ a správce komunikace BKOM a.s., oznámení o nálezu vraku může podat každý. Pokud oznámení provede cestou PČR bude oznámení předáno správci komunikace BKOM a.s.
neboť ÚMěČ Vinohrady (řešil jsem teď aktuálně dva případy tam) se ze zodpovědnosti "vyvlékal".

Velmi mne těší, že se obyvatelé domu "naučili" dívat se na tuto webouvou nástěnku, je vás už minimálně deset denně a se zájmem procházíte jednotlivé články, včerejší statistika například říká:
Den: 15. 3. 2010
Počet návštěvníků: 14
Počet zobrazených stránek: 67

neděle 14. března 2010

Akce "Kooperativa"


Dobrý den, přátelé.
Předně podotýkám, že k tomu, abych sedl a napsal tyto řádky, mne vede seriózní jednání ze strany pojišťovny Kooperativa, která na rozdíl od jiných podobných společností nepřistoupila k "zběsilému obcházení bytů", jak to činí mnozí podobní "nabízeči" všeho možného (od telekomunikačních služeb, přes pojišťovací a jiné finanční služby, po náboženské zanícence s jejich "zaručenou spásou"). Naopak, Kooperativa, která zastřešuje naše domy pojištěním nemovitosti (bytů) prostřednictvím smlouvy se správcem nemovitosti, SBD Mír, oslovila nejprve SBD Mír, a následně mne jako předsedu samosprávy. A proto nyní oslovuji já Vás.
Činím tak proto, abych předešel nepochopení a zbytečnému rozčilování, až Vás pracovník Kooperativy osloví. A činím tak bez jakékoliv odměny od Kooperativy, jen proto, že si myslím, že jimi navržený postup je seriózní a je vhodné jim adekvátně vyjít vstříc.
Oč se jedná?
Družstvo SBD Mír jako správce má ve správě velké množství domů, proto kdysi ve výběrovém řízení, organizovaném externí poradenskou firmou Renomia, získalo exkluzivní podmínky na pojištění všech domů. Dnes společnost Renomia nabízí i pro uživatele bytů sjednání pojitění domácnosti za exkluzivních podmínek, lepších, než jaké získá uživatel bytu při přímém sjednání s Kooperativou.
Nabízí se tedy:
  1. uživateli bytu, který nemá dosud žádné pojištění bytu, sjednání pojištění za exkluzivních podmínek,
  2. uživateli bytu, který má sjednané pojištění bytu u jiné pojišťovny, sjednání nového pojištění za exkluzivních podmínek,
  3. uživateli bytu, který má sjednané pojištění bytu u Kooperativy, přepracování pojištění na nové exkluzivní podmínky (tato varianta platí například pro mne a já ji hodlám zrealizovat).
Jako další postup se nabízí:
  1. Telefonické oslovení uživatelů bytů a sjednání schůzky, na níž bude vše vysvětleno (mám spoustu telefonních čísel, z nichž jste se mnou někdy mluvili).
  2. Kdo si nepřeje být osloven, dá mi o tom neprodleně vědět, a já zajistím, že tím pro něj vše skončilo.
  3. Kdo má zájem o rychlou telefonockou konzultaci (oslovení pracovníkem Kooperativy) a ví, že dosud nemám v evidenci jeho telefonní číslo, pošle mi ze svého mobilu SMS nebo pošle mail s telefonním číslem, a já zajistím, že bude osloven.
  4. A na koho nemám telefonní kontakt a nevyužije žádnou z předchozích variant, bude osloven standardním dotazem pracovníka, který zazvoní u dveří jeho bytu.
Předchozí "telegrafická zpráva" už odhalila první z vás, kteří se řadí do skupiny b, a jejich názor bude samozřejmně respektován.
Těším se na vzájemnou spolupráci a věřím, že z ní nikdo nebude rozezlen jako jste často oprávněně právě z oněch zmíněných "obcházečů". Problém je ale v tom, že neznámé lidi, kteří následně obchází byt po bytu a něco nabízí či přímo vnucují, si převážně (ne)vědomě pouštíme do domu sami a je jen na nás, abychom to nedělali!

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky