Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 7. prosince 2011

Aktuality z VS za listopad 2011

V rámci úspornosti zápisu nově užívána zkratka BNI = bez nových informací, problém tedy není uzavřen a trvá!

Zápis č. 9/2011 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 3-11, konané dne 1.12.2011

Sdělení, smlouvy,…
Dokumenty k odevzdání na SBD:
- Kontrola plynu
- Osoboměsíce
- Stavy vodoměrů
Převod bytu S3/7
Stížnost S9/10 – žádáme správní složku SBD o jednání s dotyčnou paní, nutno konstatovat, že údajný zdroj problémů – byt S9/14 je prázdný, připravený k prodeji
Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
- Změna výše FDH (aktuálně k 1.9.2010: S3+5 20 Kč/m2, S7+9 10,- Kč/m2, S11 15,- Kč/m2).
- Na schůzích NS vzneseny jednotlivé reklamace k akci zateplení: S3/31 Vokáčová a S5/27 Hiklová (v obou případech odlupující se šedivý nátěr balkónu), p. Stolař, byt 7/21, loupe se červená barva z konstrukce balkónu, sl. Zemanová, S9/29, loupe se nátěr na plechu zábradlí, reklamováno přetrvávající znečištění parapetů oken po zateplení v bytech domu S11 p. Slámy (opraveno), pí. Pražákové (již nepožaduje opravu), p. Kummer, byt 11/14, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí, pí. Viparinová, byt 11/41, chybné uchycení parapetu na balkóně (není opraveno). Nátěry opraveny na počátku července, okamžitě se začly objevovat hlášení o dalších požadavcích na reklamaci. Dle dokumentace je záruční lhůta 7 let, tedy nutno kompletovat a odesílat další požadavky (vždy zapsat: vchod/byt, jméno, kontaktní telefon a typ závady: nátěr rámu/nátěr plochy) pro další reklamace. Předpokládáme odevzdání dalšího reklamního soupisu až v dubnu 2012. Vyvstává otázka uplatnitelnosti reklamací vůči firmě Kopřiva, která může se smrtí majitele skončit v likvidaci - BNI.
- K řešení problematiky výtahů: proběhlo výběrového řízení a následně schůze. Realizace na Strnadově 3+5 probíhá dle smlouvy X-XII/11 (smlouvu však VS neprojednal, první fakturu proplatilo SBD bez projednání, druhou předseda odmítl podepsat z důvodu právních nejasností v postupu schvalování, výtah již jezdí, probíhají finální úpravy). Pro vchody 7+9 probíhá finalizace smlouvy na realizaci firmou KONE dle dojednaných podmínek, znovu potvrzeno prostřednictvím LktU - BNI. Vchod 11 řešil problematiku na schůzi a odhlasoval též firmu KONE s jiným řešením skel - BNI.
- Byly předloženy tři varianty řešení problematiky střechy, ale pouze ve vchodech 3 a 5 byla schválena na schůzi realizace a realizační firma. SBD odevzdalo žádost o stavební povolení bez souhlasu jednoho vlastníka, stavebního povolení chybně vydáno, následně jeho platnost zastavena, pan Tihlařík odmítá podávat vysvětlení svého postupu a dožaduje se akce S, ač to byl on, kdo postupoval proti právu vlastníka bytu (viz minulý zápis) – VS s vlastníkem jednal (viz přílohy minulého zápisu), dále však BNI.
- Firma PODA má schválen (všude mimo S3+5) záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Dle jednání s představitelem firmy PODA předpokládána realizace podzim 2011, ale pouze ve vchodech 11, 9, 7, v září proběhlo zaměření a pořízení fotodokumentace stavu - BNI.
- Vchod Strnadova 7 požaduje dočasné vypnutí „elektronického vrátného“ z důvodu zvýšeného pohybu cizích lidí po domě. Problematika doručování reklamních materiálů řešena zvláštní dřevěnou skříňkou před vchodem, vrátný vypnut. Zabezpečil p. Novotný a p. Lanči. Před měsícem zjištěny nesrovnalosti ve věci funkčnosti systému, věc předána firmě Zíma - BNI.
- VS projednal problematiku zatékání do sklepů při nárazovém dešti, provedení sondy zrušeno, nově vyspárován okapový chodník a doplněna betonová hrázka ke svedení vody z prostoru pod balkónem do kanalizačního žlabu (Strnadova 9), p. Pokorná řeší další zatékání zjevně související s neodtékajícím kanálem – nemáme žádné nové informace, v místě není patrné provedení prací, ale ani nebyl žádný přívalový déšť - BNI.
Další podněty členů VS
NS 5912 (pí. Hiklová, p. Levíček)
- S5/4.p. a 6.p. – vhodná oprava kličky na francouzských dveřích, tedy kontaktovat firmu RIokna.;
- U vchodu 3 objednána kompletní výměna všech schodů, schody jsou ve vyrobeny, ale budou montovány po dokončení výtahu;
- P. Novotný požádal firmu Profiplast o nacenění zateplení sklepů – vzhledem k tomu, že z nacenění plyne nákladnost akce cca 130 tisíc Kč, žádáme SBD o vypsání VŘ na zateplení sklepních prostor (východní část suterénu obsahující sklepní kóje) vchodů 3 a 5, kdy osloveny by měly být firmy Profiplast, MSU, STAVOS a AVUS (4 nejlevnější firmy ze zakázky Prušánecká 16-22), termín odevzdání nabídek 30. 12. 2011, VS převezme podklady na SBD 4. 1. 2012, vyhodnotíme na jednání VS 5. 1. 2012;
NS 5921 (p. Novotný)
- S7 – vchod změnil osobu uklízeče, aktuálně uklízí p. Grác a pí. Grácová, jsou vyřízeny potřebné formality;
- S7 – nad bytem 31 provedena oprava firmou Pospíšil, neboť svépomocná oprava se v tomto případě ukázala jako nedostatečná;
- S9 – proběhla oprava vodovodního potrubí ve sklepě pod stupačkou 3, 6, 10, 14, …, 30
NS 5922 (p. Sláma)
- Paní Pražáková urgovala údajnou potřebu řešit topení v jejím bytě formou demontáže a komplexní revitalizace, objednáno přetěsnění jednoho článku u firmy Knecht, termín realizace ponechán na dohodě s uživatelkou bytu;
- Vchod bude vyčleněn ze samosprávy (na základě LktU) – p. Novotný předá po zvolení nového VS klíče z tabla („tak jak jsou k dispozici“) a kopii dokumentace týkající se vchodu;
- Uživatelé bytu 6 byly písemně informováni o svépomocné deratizaci – provedli, vyřízeno;
Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 5. 1. 2012 v 19:00.

úterý 6. prosince 2011

Smlouva na výtah S7+9

Vážení obyvatelé domu Strnadova 7+9,
již existuje smlouva na výtah pro Strnadovu 7 a 9 (pravda, plná technických chyb, to jak se smlouvy "vyrábí" kopírováním z jedné do druhé, spousta dojednaných parametrů - rychlost, opláštění - do ní není zapracováno a bude se řešit dodatkem), již je na SBD a na firmě podepsána (kdyby SBD na mou opakovanou žádost dalo VS a pracovní komisi smlouvu před podpisem k dispozici, jistě bychom smlouvu pročetli a opravili zmíněné technické údaje).

Každopádně nyní bude v souladu s touto (technicky chybnou, účetně zaplať pánbůh správnou) smlouvou zaplaceno 80% z ceny a zakázka bude účetně letošní, tedy s 10% DPH.

A v březnu bude výtah realizován... Teď se ve výrobě provedou všechny kroky mimo dům.

Nechte si svého Slámu

Vážení obyvatelé domu Strnadova 11,
ať už si zvolíte znovu svého pana Slámu či ne, pochopte, prosím, že já už s tímto nepřemýšlejícím nesamostaným člověkem dál jednat nemohu.

Jak bylo oznámeno, představenstvo družstva na svém jednání schválilo usnesením č. 148/11 rozdělení samosprávy č. 109, vznikne nová samospráva SO č. 109b Strnadova 11, a to s platností od 1.1.2012.

Zda budou obyvatelé domu sami aktivní a dojednají si na SBD termín zakládající schůze, či zda počkají, až SBD termín schůze stanoví, je na nich.

Zatím je stav takový, že (a už jsem to též psal) pan Sláma se i nadále chystá rozhodovat ve vchodě i za ty, kdo s ním nesouhlasí... V duchu své logiky "já jsem vchod 11, kdo si myslí něco jiného, je špatný" už o sobě hovoří jako o zvoleném členu nového VS... A mně vyhrožuje fyzickým náslilím, když mu nepomohu chystat zakládací schůzi nejlépe hned. Což samozřejmně nehodlám dělat. To už je záležitost vchodu 11, za nějž pan Sláma křičí, že mu přece ubližuju a dělám všechno špatně...

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky