Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 30. listopadu 2011

Nechť si to užijí...

Z mého pohledu konstatuji, že se věci pohnuly správným směrem. Už jsem o neutěšeném stavu jednání na Strnadově 11 psal dlouho, teď už to přestane být má záležitost. Stane se to čistě záležitost domu Strnadova 11:

...představenstvo družstva na svém jednání schválilo usnesením č. 148/11 rozdělení samosprávy č. 109 – viz příloha návrh rozdělení SO.
Číslování nově vzniklých samospráv bude:
SO č. 109 Strnadova 3,5, Strnadova 7,9
SO č. 109b Strnadova 11
s platností od 1.1.2012
Na rozdíl od vchodu 1, kde jsem se zúčastnil "rozvodové schůze" (a vyslechl si i pár jedovatých a lživých poznámek paní Viturkové), se schůze Strnadovy 11, kde se bude volit nová samospráva, nehodlám účastnit.
Howgh.

pondělí 28. listopadu 2011

Peripetie se zápisem S11 (II.)


Takže zápis je odevzdán. Včetně příloh formálních (plná moc Slabyhoudkových, pozvánka, podpisová listina) i přílohy doplněné paní Slámovou.
Příloha paní Slámové se skládá ze tří podstatných částí:
  1. Průběžně popisuje, co vše paní Slámová považuje za má pochybení. Je mi to celkem "volné", nebudu se o tom šířeji rozepisovat, nemá to cenu, podle paní Slámové jsem prostě špatný a hotovo. Ať uvádím jakékoliv argumenty.

  2. Podstatný je komentář paní Slámové k výtahům. Zase v něm je zdůrazněno, že pan Sláma podává jeden výklad průběhu práce pracovní komise (z níž paní Slámová vylučuje paní Hodulákovou, podle ní prostě paní Hoduláková nebyla členkou pracovní skupiny a hotovo, prostě jí právo rozhodovat o věcech domu upírá bez dalšího zdůvodnění). Samozřejmě fakt, že ostatní členové pracovní komise popisovali průběh práce komise zcela jinak, je v očích paní Slámové zcela nepodstatný. (Pět členů pracovní komise nemá pravdu, jen pan Sláma pravdu má - proti všem ostatním z pracovní komise - zajímavá logika.)
    (Jak už jsem tu kdysi psal, bylo to zcela v duchu hesla: Pan Sláma je vchod 11, kdo si myslí něco jiného, je špatný.)

  3. Za zmínku stojí i poslední odstavec přílohy paní Slámové: Neuvědomujíce si, že právě zápis ze schůze je pro SBD podkladem k proplacení problematické faktury jejich syna, podivuje se, že družstvo bez zápisu neproplatilo zmíněnou fakturu...

Poučí se z toho obyvatelé domu sami?
Oč Slámovým jde? Rozhodovat ve vchodě i za ty, kdo s nimi nesouhlasí (a že jich je dost), vylučovat je z pracovních skupin, odmítat jiné názory než vlastní...
Ale to už já řešit nebudu, upozorňoval jsem na neutěšený stav x-krát, vysvětloval těm, co si u mne byli "poplakat", že bez jejich hlasu se na schůzi nic nezmění... Nechápali...
Teď třeba procitnou...

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky