Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 12. března 2014

Z VS za leden a únor 2014

Zápis č. 1/2014 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 3-9, konané dne 6. 2. 2014

Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
Změna výše FDH (aktuálně k 1.9.2010: S3+5 20 Kč/m2, S7+9 10,- Kč/m2). Předpokládáme srovnání plateb ve všech vchodech v roce 2014, po ukončení splácení úvěru NA ÚROVEŇ 15 Kč/m2.
Návrhy na opravy/úpravy k projednání na ČSS a SSV:
  • oprava a nátěr zábradlí v chodbách/schodištích domů;
  • rekonstrukce elektroinstalace v suterénních prostorách domů;
  • osazení topných těles v suterénních prostorách domů ventily;
  • výměna schránek v jednotlivých vchodech;
  • oprava/údržba střechy S7+9;
  • nové krycí lišty na elektrické rozvody v chodbách spol. částí domu.
Firma PODA má schválen (všude mimo S3+5) záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Ze strany SBD došlo vyjádření: „Dobrý den, s firmou PODA už máme vyřešené potřebné věci ohledně Vinohrad a začínáme řešit nové domy, které mají zájem o jejich služby. Vstup firmy PODA do domu už máte odsouhlasený, ale na základě stavu rozvaděčů a jejich obsazenosti datovými kabely jiných poskytovatelů datových služeb, už není možné v rámci bezpečného provozu do nich pustit s rozvody dalšího poskytovatele datových služeb. Proto je s firmou PODA domluveno, že své rozvody umístí mimo rozvaděče v samostatné stoupačce, aby mohly své služby poskytovat a nebylo jim bráněno ve vstupu do domu. Na základě této skutečnosti Vás žádám ještě o odsouhlasení vedení jejich kabelové trasy mimo stávající rozvody v samostatné stoupačce. Po tomto kroku, už nebrání nic tomu, aby na Vašich domech začaly poskytovat své služby. Díky za pochopení. S pozdravem Vychodil MÍR SBD technik elektro tel: 548424462.“ VS schvaluje navržený postup, vystavena LktU, odevzdán na SBD, další kroky musí provést SBD - urgence!
Rekonstrukce stupaček a společných rozvodů elektřiny dle harmonogramu (modifikován dle doporučení SBD) pro obě akce najednou:
  • Vypsání regulérního VŘ I/13 – SBD, odevzdání nabídek do VŘ II/13, adresa pro doručení kopií nabídek je Samospráva 109 SBD Mír, Mgr. Ing. Radek Novotný, Strandova 9, 628 OO BRNO Líšeň, termín doručení nejpozdeji 8. 3. 2013, první vyhodnocení nabídek VS provedl na tomto svém jednání.
  • Elektro: Zakázku provádí ověřená firma Zima. VS schválil doplnění akce o výměnu čtyřhraných zámků dvířek JOP II (v ceně 6.016,60 Kč na vchod), telefonicky upozorněn technik SBD pan Vychodil, že bude tedy třeba skrze dodatky ke smlouvě řešit 3 položky: zámky (zápis VS), jističe a přepěťovou ochranu (zápisy ČSS a SSV). Aktuality: práce probíhají bez problémů, jako dočasné místo k uložení materiálu byla firmě poskytnuta sušárna na Strnadově 9; firma provede i výměnu jističů odsávání S7+9 (nad rozsah původní zakázky); nátěry skříní budou sladěny s nátěry dveří výtahů (S3+5 šedá, S7+9 sluneční zlatá) – dohodnuta realizace až v lednu 2014, v současnosti drobné dokončovací práce ve společných prostorách, bude zabezpečeno zapojení osvětlení a zásuvky v bývalých strojovnách výtahu S7+9. Dolaďují se detaily, revize… Řešena problematika zvonků na S5 (jedna nefunkční patrová větev).
  • ZTI: obě ČSS a SSV schválily firmu Rekostav-ZTI, realizováno dle harmonogramu prací (byty, kde je jen jedna stupačka: Strnadova 5 - St 13/11 až Pá 15/11, Strnadova 3 - Po 18/11 až St 20/11, Strnadova 9 - Po 25/11 až St 27/11, Strnadova 7 - Pá 29/11 až Út 3/12; byty, kde jsou dvě stupačky ("čtyřpokojáče"): Strnadova 9 - Čt 28/11, Strnadova 7 - St 4/12, Strnadova 5 - Čt 5/12, Strnadova 3 - Pá 6/12), Aktuality: proběhlo bez problémů, předáno, jen zjištěna přímo nesouvisející závada na plynovém potrubí (firma opraví jako zvláštní zakázku) a zjištěn problém s odsáváním v jedné stupačce S7 (řešeno). Firma navrhla doplnit regulační ventily k tomným tělesům v suterenních prostorách – zvažujeme. Práce ukončeny v termínu, plyn opraven, vše zúčtováno).
Obyvatelé domu S7 navrhli řešení pomalovaných zdí (a zejména oplechování svislých svodů) v domě –regenerace oplechování rozvodné skříně je součástí (viz výše) VŘ - hotovo.
Další podněty členů VS
NS 5912 (pí. Hiklová)
Nekvalitní úklid na S3+5, p. Novotný apeloval na p. Zatloukala, provádějícího tyto práce, aktuálně došlo ke zlepšení.
Na S3 objednána oprava nového táhla k systému BRANO.
NS 5921 (p. Novotný, p. Lanči)
¨ S9 – požadavek na úpravu venkovní zeleně stínící v bytech 4 a 7, částečně i v bytě 11, adresováno ÚMČ – řeší p. Novotný – dále projednáváno s ÚMČ; akát již prořezán, o variantě porazit dva javory hlasováno na ČSS a SSV, p. Novotný označil stromy barvou (šedá XXX), zaslal podklady na ÚMČ, předpoklad kácení stromů bylo po 1. 11. 2013; dokončení akce je tedy na ÚMČ, opakovaně urgováno, BNI.
K řešení opakované problémy zvonků S7+9 a odsávání S7.
Na S9 bude nutno znovu prověřit stav ventilace ve stupačce 4-7-11-15-19-23-27-31 (p. Novotný a p. Lanči) – vypadává jistič, řešení viz část rekonstrukce elektro v předchozím bodě;
Zatečení spárou u chodníku u vchodu S9 vyřešeno, ještě p. Novotný doplnil betonový nátěr spoje (soklík), případný „okrasný“ nátěr betonovým potěrem odložen na jaro 2014;
P. Novotný objedná nové zámkové díly pro vchody 9, 7, 5, 3 dle dohody s údržbářem p. Bínou; hledána souvislost s el. otvíráním dveří.
P. Novotný prováděl dále drobné opravy na střeše S7+9, tak jak o tom bylo informováno a vzato na vědomí na ČSS a SSV, opravy spočívají zejména ve tmelení podezřelých prasklin a postupném nátěru celé střechy Strnadova 7+9 sanačním nátěrem SANAKRYL, který prodlouží životnost stávajícího pláště střechy – předpokládá se pokračování nátěrů v roce 2014 – stav z ledna 2014: nikde není hlášeno zatékání;
P. Bína provedl opravu světel v přízemí a ve sklepě č. 2 (zadní i přední místnost);
Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 13.3. 2014 v 18:00.

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky