Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

neděle 3. června 2012

Zápis ČSS a SSV ze dne 24.5.2012

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5911, konaných dne 24.5.2012 v 18:30 v suterénních prostorách domu Strnadova 9

Přítomno dle prezenční listiny: NS 5921 3 nájemníci (217 m2) a 10 vlastníků-členů (745 m2) a 3 vlastníci-nečlenové (229 m2) z celkové plochy 4.571 m2. Přítomní spoluvlastníci (členové i nečlenové) reprezentují spoluvlastnické podíly 974 m2. Za MÍR, SBD, je zplnomocněn p. Radek Novotný, reprezentuje na SSV podíl 1.478 m2. Shromáždění společenství vlastníků je usnášeníschopné (2452/4571 = 53,64%).

Průběh jednání:
1. Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (dále jen ČS SO) zahájily jednání v 18:45. K programu jednání uvedenému na pozvánce nebyly vzneseny žádné připomínky. Jednomyslně byli schváleni: zapisovatel p. Bc. Lanči Jaroslav (S9/17), ověřovatelé sl. Jitka Bednaříková (S7/17) a p. Libor Cikrle (S9/18).
2. Členem Výboru samosprávy je za Strnadovu 7 a 9 p. Novotný, byl znovu jednomyslně potvrzen ve funkci na další volební období, byl navržen p. Bc. Lanči (S9/17) a jednohlasně zvolen do funkce dalšího člena Výboru samosprávy za toto NS.
3. P. Novotný krátce okomentoval výsledek hospodaření za rok 2011 (fotokopie zprávy byla součástí pozvánky), podány základní informace o provedených opravách, vysvětlen stav konta FDH,, vzato na vědomí, bez připomínek.
4. V diskuzi o opravách a údržbě (částečně splynula s diskusí o předchozím bodu) byly podány informace zejména o způsobu a průběhu oprav/regenerace výtahů (položka v rozpisu FDH označena jako „technické zhodnocení“), předány stručné informace o způsobu ovládání výtahů, stanoven úkol pro VS požádat firmu KONE o očištění okének kabinových dveří z venkovní strany, p. Cikrle (S9/18) vznesl požadavek o vypnutí funkce tzv. sběr nahoru již se řeší) a nahlásit nedovírání kabinových dveří výtahu – urgovat opravu, vnitřní dveře se nedovírají, ale výtah jezdí, p. Lamáček (S9/21) žádá o opravu hlasové informační komunikace ve výtahu (nesrovnalost patro/podlaží a hlas/číslovaní v kabině), pí. Duchoňová (S9/9) žádá o klíček pro ovládání tzv. Priority výtahu, z důvodu úklidu ve výtahu (obdrží oba uklízeči).
5. Ve věci rekonstrukce střechy podány informace o průběhu oprav střechy: v případě drobných oprav – svépomoc, v případě větších oprav – objednána odborná firma, předložen obyvatelům domu návrh na posečkání na utvoření společenství vlastníku jednotek (SVJ) jako celku a jako tento samostatný celek inicializovat rekonstrukci střechy; závěr bodu: současný stav střechy vyhovující (obyvatelé 7. pater urgující řešení situace „střecha“ se na schůzi nedostavili), provádět pouze nutné opravy.
6. Ve věci zateplení stropů sklepů podány informace o důvodu a způsobu zateplení stropů ve sklepních prostorách domu Strnadova 3, obyvateli domu vzato na vědomí, že tato možnost existuje, zatím beze změny.
7. Ve věci rekonstrukce stupaček a společných rozvodů elektřiny podány informace o současném stavu svislých stupaček a rozvodech elektřiny ve společných prostorách domu, p. Lamáček (S9/21) žádal o účast při příští revizi elektrických rozvodů ve společných prostorách domu, Výbor samosprávy zorganizuje výběrové řízení na firmu, která provede rekonstrukci stupaček, a dále zjistí nacenění rekonstrukce elektrických rozvodů ve společných prostorách domu. Závěr bodu: na podzim roku 2012 bude za tímto účelem svolána ČSS a SSV.
8. Ve věci úklidu domu a odměny uklízeče byli obyvatelé domu informováni o činnosti uklízeče a byly podány podrobné informace o způsobu odměn pro uklízeče, obyvatelé domu Strnadova 7 předali informace o systematickém nepořádku ve společných prostorách domu S7.
9. Různé – závěr:
a. Obyvatelé domu S7 navrhli řešení pomalovaných zdí (a zejména oplechování svislých svodů) v domě – zda svépomocí, nebo odbornou firmou, Výbor samosprávy zajistí řešení.
b. P. Kováč (S9/23) informoval o přetrvávajících problémech s nefunkčním odsáváním ve stupačce S9/4, 7, 11, 15, 19, 23, 27 a 31, Výbor samosprávy s údržbářem znovu obejde jednotlivé byty za účelem zjištění závady.

V Brně dne 30.5.2012

2 komentáře:

  1. A jak to Radku prosím tě vypadá se zápisem ze schůze S3/5, ta byla už začátkem května?

    Díky, Dalibor Levíček

    OdpovědětVymazat
  2. Zpracoval jsem jej a odeslal ověřovatelům (protože bylo vše na mně a byl jsem jeden víkend poněkud zdravotně "odrovnán", chvíli mi to trvalo, zápis jsem odeslal 15.5.), po několika dalších dnech mi kolega Cvešpr napsal, že zápis opravuje - jedna formulace, vyměnili jsme si k tomu dva maily - a pak jsem o zápisu víc neslyšel...
    Takže otázku je třeba položit pánům ověřovatelům...

    OdpovědětVymazat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky