Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

sobota 12. listopadu 2011

Zápis z ČSS a SSV 1.11.2011

Předesílám, že prezentovaný zápis nebyl podepsán ověřovateli zápisu; ověřovatelka zápisu, která si se mnou domluvila převzetí zápisu (Slabyhoudková 11/10) již týden nekomunikuje přes domluvený ani jiný komunikační kanál, a já jsem dalek toho, abych se chodil ke dveřím bytu někoho doprošovat, když bylo domluveno převzetí elektronické verze zápisu mailem...
Takže po týdnu elektronických výzev zveřejňuji zápis, jak jsem jej zpracoval, a po dalším týdnu mlčení vchodu 11 jej opět, jako ten minulý, odevzdám na SBD bez podpisů...


Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5922, konaných dne 1.11.2011 v 18:30 v suterénních prostorách domu Strnadova 11

Přítomno dle prezenční listiny:
NS 5922 5 nájemníků (317 m2) a 9 vlastníků-členů (692 m2) a 3 vlastníci-nečlenové (230 m2) z celkové plochy 2.961 m2. Přítomní spoluvlastníci (členové i nečlenové) reprezentují spoluvlastnické podíly 916 m2. Za MÍR, SBD, je zplnomocněn p. Radek Novotný, reprezentuje na SSV podíl 1.147 m2. Shromáždění společenství vlastníků je usnášeníschopné (2063/2961 = 69,67%).

Průběh jednání:
1. Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (dále jen ČS SO) zahájily jednání v 18:45. K programu jednání uvedenému na pozvánce nebyly vzneseny žádné připomínky. Jednomyslně byli schváleni: zapisovatel p. Novotný (S9/15), ověřovatelé sl. Slabyhoudková (S11/10) a pí. Slámová (S11/7).
2. Přečten zápis z minulé schůze, který však nebyl odevzdán na SBD ověřený (pan Kytner zápis předal do schránky paní Slámové, ta to popírá, předseda byl proto pracovnicí SBD více než měsíc po schůzi vyzván k odevzdání nového výtisku zápisu bez podpisů ověřovatelů). Paní Pražáková se dotazovala, proč nebyla její záležitost s topením přímo v zápise.
3. Při vysvětlování práce pracovní skupiny k výtahům pan Sláma opět popírá aktivitu a názory všech ostatních členů pracovní komise, jak to ostatně činil na pracovním jednání na schůzi VS 21/10/2011. Pan Zedníček popsal (za souhlasného přikyvování ostatních členů pracovní skupiny – Vyparina, Suška, Kytner, Hoduláková) činnost a doporučení pracovní skupiny, pan Sláma okamžitě většinu z toho popřel. Paní Pírková popírá vhodnost užití čirého skla na šachtu výtahu, jako argument uvádí výčet jiných vhodných skel, mezi jinými i (zcela nelogicky již dávno překonané) drátosklo.
4. Po bouřlivé diskusi (přesněji řečeno hádce přívrženců pana Slámy s ostatními) pan Novotný navrhl usnesení: „Souhlasíme s regenerací výtahu a schvalujeme realizaci firmou KONE s parametry:
a. Typové označení výtahu: PW 05 / 06 - 19 MaxiSpace
b. Nosnost: zvýšena na 400 kg
c. Počet osob: zvýšeno na 5 osob
d. Jmenovitá rychlost: zvýšena na 1m/s
e. KABINA: KONE IKARUS CAR MIX & MATCH, 900 x 1300 mm, světlá výška kabiny 2.020 mm, kabina výtahu v provedení STRUKTUROVANÝ NEREZ Flemish Linen - Stainless Steel (M), podlaha Cherry VM20920 (červená višeň)
f. Prosklení všech stěn a dodávka prosklených šachetních dveří - čirý Connex, kabinové dveře s okýnkem, nová ocelová konstrukce, v provedení nástřik RAL 1037 Sluneční zlatá, se zasklívacím profilem
g. Ovladací prvky základní dle firmou předložené nabídky.“
Hlasování ČS: pro: 5 proti: 9 zdržel se: 0
Hlasování SSV: pro: (7) 479/2961 proti: (5) 340+1147/2961 zdržel se: (0) 0/2961
Usnesení nebylo přijato, hlasovalo se o dalším návrhu, který se od předchozího lišil pouze v bodě f. následovně: „Prosklení všech stěn –mléčný Connex, dodávka prosklených šachetních dveří a kabinové dveře s okýnkem – čiré sklo, nová ocelová konstrukce, v provedení nástřik RAL 1037 Sluneční zlatá, se zasklívacím profilem“
Hlasování ČS: pro: 11 proti: 3 zdržel se: 0
Hlasování SSV: pro: (8) 580+1147/2961 proti: (4) 263/2961 zdržel se: (0) 0/2961
Vzhledem k tomu, že SSV přijalo usnesení jen prostou většinou (58%), bude usnesení znovu předloženo formou LktU.
5. V záležitosti odvolání stávajícího člena samosprávy a volba nového člena samosprávy nebyla schůze sto přijmout racionální rozhodnutí. Názory pana Novotného a lidí kolem pracovní skupiny k výtahům byly zcela neslučitelné s názory pana Slámy a jeho přívrženců. Pan Zedníček varoval před stavem, kdy po oddělení vchodu nebudou lidé schopni se dohodnout na VS, a varoval před úskalím přijetí správce určeného SBD. Paní Kocourková nabídla, že obejde dům s LktU s návrhem na oddělení vchodu od zbytku samosprávy a předpokládanými členy VS pí. Kocourková, p. Slabyhoudek a p. SLáma. Pan Novotný tento krok ocenil a vyjádřil, že bude rád, pokud nebude muset v budoucnu s panem Slámou jednat a účastnit se schůzí, které jsou jen osočováním jeho práce a jeho osoby.
6. Pan Zedníček vysvětlil problém s novými schránkami (umístěny vysoko, nad normu), nikdo však tento problém nevnímal. Pan Sláma slíbil, že si s panem Zedníčkem vymění schránku, čímž problém ve vztahu k panu Zedníčkovi pomine.
7. Pan Novotný bez dalších okolků schůzi ukončil.

V Brně dne 5.11.2011

1 komentář:

  1. Dobrý den, pane Novotný,

    na schůzi bylo řečeno, že ověřovatelé (Slabyhoudková a pí Slámová) obdrží zápis do schránky, podepíší ho a vhodí ho Vám do schránky. Zápis jsem dne 14. 11. 2011 obdržela do schránky, pročetla jsem si jej, podepsala ho a následně druhý den jsem Vám ho vhodila do schránky.

    S pozdravem

    Petra Slabyhoudková

    OdpovědětVymazat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky