Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pondělí 12. září 2011

Aktuality z VS za léto 2011

Zápis č. 6/2011 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 1-11, konané dne 8.9.2011
Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
- Změna výše FDH (aktuálně k 1.9.2010: S1 17,40 Kč/m2, S3+5 20 Kč/m2, S7+9 10,- Kč/m2, S11 15,- Kč/m2).
- Na schůzích NS vzneseny jednotlivé reklamace k akci zateplení: pí. Viturková, byt 1/46, uchycení plechu u balkónových dveří (opraveno), p. Kadlec, byt 1/35, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí (červená barva), p. Srnka, byt 1/44, odlupuje se nátěr na plechu zábradlí (šedá barva), S3/31 Vokáčová a S5/27 Hiklová (v obou případech odlupující se šedivý nátěr balkónu), p. Stolař, byt 7/21, loupe se červená barva z konstrukce balkónu, sl. Zemanová, S9/29, loupe se nátěr na plechu zábradlí, reklamováno přetrvávající znečištění parapetů oken po zateplení v bytech domu S11 p. Slámy (opraveno), pí. Pražákové (již nepožaduje opravu), p. Kummer, byt 11/14, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí, pí. Viparinová, byt 11/41, chybné uchycení parapetu na balkóně (není opraveno). Nátěry opraveny (vyjma p. Srnky) na počátku července, okamžitě se začly objevovat hlášení o dalších požadavcích na reklamaci. Dle dokumentace je záruční lhůta 7 let, tedy nutno kompletovat a odesílat další požadavky (vždy zapsat: vchod/byt, jméno, kontaktní telefon a typ závady: nátěr rámu/nátěr plochy) pro další reklamace. Předpokládáme odevzdání dalšího reklamního soupisu až v dubnu 2012.
- K řešení problematiky výtahů: proběhlo výběrového řízení. Dle rozhodnutí schůzí NS 5911 a 5921 (vchody 1, 7, 9) stanovena komise ve složení členové VS z těchto vchodů a pí. Viturková (1/46), p. Útrata (9/11), p. Lanči (9/17) a p. Cikrle (9/18) pro dopracování tabulky s posouzením nabídek. Pracovní komise vybrala firmu Thyssen Krupp. Vchod 1 vybral na své ČSS a SSV firmu KONE (včetně realizace deváté, suterénní stanice, nutné doplnění LktU k dokumentaci), vchody 3+5 vybrali na ČSS a SSV firmu Konekta. Výběr pracovní komise potvrdila ČSS a SSV vchodů 7+9. Situace ve vchodě 11 bude řešena interně výběrem realizovaným neformální pracovní skupinou a LktU (Ve věci výběrového řízení na regeneraci výtahů byly podány informace o přípravách v ostatních vchodech SO109, a následně po dlouhé diskuzi přijat závěr, že zájemci o problematiku se sejdou k samostatné diskuzi 31. 5. 2011 v 19:00, z této diskuze se předpokládá vzejití návrhu na realizaci regenerace konkrétního firmou – předseda samosprávy pak předá panu Slámovi podpisovou listinu s tímto závěrem a realizace regenerace bude schválena formou „Listiny k tomu určené“, neboť plénum ČSS a SSV není dlouhodobě schopno k tomuto problému přijmout konkrétní usnesení o realizaci a výběru firmy.). Vzhledem k tomu, že firma Thyssen Krupp oznámila, že není sto dodržet nabízené, pracovní skupina rozhodla změnit dodavatele pro vchod 7 a 9 na firmu KONE. Využito bude to, co dojednává p. Zedníček za vchod 11, kde proběhla diskuze pracovní skupiny a projednávají se podrobnosti smlouvy (např. typ skla opláštění). Pro vchody 1, 3 a 5 stále platí, že probíhají administrativní kroky na SBD. Realizace na Strnadově 3+5 proběhne dle smlouvy X-XII/11. Pro vchody 7, 9, 11 nemá VS v tuto chvíli žádné nové informace.
- Byly předloženy tři varianty řešení problematiky střechy: oprava střechy stávajícím způsobem, oprava střechy s instalací plošných fotovoltaických článků (varianta hydroizolační pěna a vodorovná fotovoltaická fólie), varianta provedení nástavby šikmé střechy. Materiály vyvěšeny k prostudování na webovou i pevnou nástěnku. P. Novotný připravil ještě jeden souhrnný text. Schůze projednaly, ale nikde nedošlo ke schválení kterékoliv varianty. Na ÚMČ zaslána žádost o stanovisko k situaci. Proti pochybnému rozhodnutí architekta města Brna by muselo být dáno (soudní?) odvolání, neboť rozhodnutí zasahuje do vlastnického práva majitelů nemovitosti, kdy úřad zjevně nařizuje vlastníkům úpravu nemovitosti nad jejich finanční možnosti a znemožňuje její údržbu s péčí řádného hospodáře. Schválena ve vchodech 3 a 5 na schůzi firma pro realizace výtahu i sedlové střechy. Probíhají administrativní kroky na SBD. Očekává se vydání stavebního povolení.
- Firma PODA má schválen (všude mimo S3+5) záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Dle jednání s představitelem firmy PODA předpokládána realizace podzim 2011, ale pouze ve vchodech 11, 9, 7 (vchod 1 je vzhledem k nesouhlasu vchodů 3, 5 oddělen, nepřístupný od zbytku sítě).
- Dosud nedoručeny dva rezervní kryty odsávání, uložené na SBD!
- Na SBD probíhá dle informací od p. Tomsy jednání s ÚMČ ve věci zimní údržby. Bez nových informací.
- Ve věci návrhu na vznik samostatné samosprávy (nechť jsou přípravným výborem nové samosprávy právě zmínění kritici ze schůze: pí. Viturková, pí. Kadétová, p. Kučera a p. Srnka) prezentovány informace o LktU a termínu „rozvodové schůze“ dne 13. 9. 2011. Informace poskytnuty z SBD, nikdo z domu nekomunikuje ani s panem Šebkem ani zbytkem VS. Panel s klíči bude přemístěn do sušárny S9 – prosím o zabezpečení p. Bínu a p. Lančiho.
- Vchod Strnadova 7 požaduje dočasné vypnutí „elektronického vrátného“ z důvodu zvýšeného pohybu cizích lidí po domě. Problematika doručování reklamních materiálů řešena zvláštní dřevěnou skříňkou před vchodem, vrátný vypnut. Zabezpečil p. Novotný a p. Lanči.
- Vchod Strnadova 7 vznesl požadavek na uzamykání kontejnerových stání z důvodu hromadění cizího odpadu u kontejnerů náležící vchodu S7, stejný postup odsouhlasila schůze S3+5. Realizace objednána u firmy MEZAB, bude instalováno v příštích dvou týdnech, nyní probíhá distribuce klíčů.
- Vznesen požadavek naplánovat a zajistit velkoobjemový kontejner pro odvoz komunálního odpadu pro vchod 7+9, bylo zabezpečeno.
- Pan Sláma přednesl návrh na výměnu schránek (zakoupení schránek na fakturu a montáž „svépomocí“, formou DPP synem pana Slámy). Cenový rámec je 17 tis. Kč na nákup schránek, 6,5 tis. Kč za práci a drobný materiál. P. Novotný objednal, schránky připraveny, „ladíme“ štítky, realizace – montáž dohodnuta na 10.9.2011. P. Sláma se jednání VS neúčastnil ani nepodal žádnou zprávu, nejsou nové informace.
- VS projednal problematiku zatékání do sklepů při nárazovém dešti, provedení sondy zrušeno, nově vyspárován okapový chodník a doplněna betonová hrázka ke svedení vody z prostoru pod balkónem do kanalizačního žlabu (Strnadova 9), p. Pokorná řeší další zatékání zjevně související s neodtékajícím kanálem.
Další podněty členů VS
NS 5911 (p. Šebek)
- Po provedené kontrole na střeše a v podkroví budou provedena tato opatření: nový zámek na vikýř plechové střechy – nový VS bude řešit s firmou MEZAB; oplechování odsávání 1/43 – předjednáno s firmou Zíma, a zatmelení spár nad vikýřem – předpokládám, že opraví nový VS, jak to zabezpečoval původní dříve;
- Posun odpadkového koše vlevo od vchodu u balkónu realizován;
NS 5912 (pí. Hiklová, p. Levíček)
- Stížnost na hlučnost dveří S3, p. Novotný objednal zámečnickou firmu, pokusila se o opravu a seřízení síly systému BRANO, seřízení neúspěšné, zásah, navržený na schůzi NS, bude realizován až po konci záruční lhůty, nelze jej provést v záruční době;
- Odhalen problém stupačky S3/15-23, majitel bytu S3/23 slíbil zajištění opravy;
- U vchodu 3 objednána kompletní výměna všech schodů, schody jsou ve výrobě (nejde o unifikovaný kus);
- Pí. Hiklová vyvěsila upozornění ve věcí odložených v chodbách – odezva kaldná, nepodařilo se však dosud identifikovat majitele kusu nábytku v S5 nahoře;
NS 5921 (p. Novotný)
- Bez připomínek;
NS 5922 (p. Sláma)
- Nepřítomen bez omluvy, tedy logicky bez připomínek;
Příští schůze jednotlivých NS a VS
Byl stanoven termín příští schůze výboru samosprávy na 6. 10. 2011 v 19:00.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky