Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 3. listopadu 2010

Aktuality z VS za září a říjen 2010

Zápis č. 9/2010 ze schůze Výboru samosprávy č. 109, Strnadova 1-11, konané dne 26.10.2010
Body projednané na výročních schůzích a k projednání na dalších výročních schůzích
- Na schůzích NS vzneseny jednotlivé reklamace k akci zateplení: pí. Viturková, byt 1/46, uchycení plechu u balkónových dveří (opraveno), p. Kadlec, byt 1/35, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí (červená barva), p. Srnka, byt 1/44, odlupuje se nátěr na plechu zábradlí (šedá barva), S3/31 Vokáčová a S5/27 Hiklová (v obou případech odlupující se šedivý nátěr balkónu), p. Sedláček, byt 7/21, loupe se červená barva z konstrukce balkónu, sl. Zemanová, S9/29, loupe se nátěr na plechu zábradlí, reklamováno přetrvávající znečištění parapetů oken po zateplení v bytech domu S11 p. Slámy (opraveno), pí. Pražákové (již nepožaduje opravu), p. Kummer, byt 11/14, odlupuje se nátěr na konstrukci balkónového zábradlí, pí. Viparinová, byt 11/41, chybné uchycení parapetu na balkóně. P. Kopřiva slíbil p. Tomsovi PŘEHLED O PRACECH PROVEDENÝCH K ODSTRANĚNÍ REKLAMACE, ale přehled nedodán, p. Novotný znovu žádán panem Antalou o seznam všech reklamací 5/8, byla údajně kontaktována externí firma – žádáme SBD o právní kroky vůči firmě Kopřiva pro neřešení reklamací!
- Na NS 5911 provedena rekonstrukce elektroinstalace a výměna prvků v elektroskříni řízení odsávání. P. Šebek znovu prověřil funkčnost odsávání ve stupačce 43, někde je vadné bytové tlačítko, všichni obyvatelé však nebyli zastiženi – zvažujeme právní postup proti nespolupracujícím obyvatelům domu!
- K řešení problematiky holubů na střeše S1: schváleno doplnění prvku proti holubům po celém obvodu střechy, dodáno, namontováno, očištěna stříška u vchodu (jižní výklenek), vyčištěn ucpaný odtok okapu na západní stěně (zjištěna ptačí hnízda!). UZAVŘENO.
- K řešení problematiky schránek: p. Sláma zjistil nabídku schránek, jejichž cena včetně montáže by byla cca poloviční oproti nabídkám, předloženým SBD Mír, p. Sláma dodal upřesněný propočet (práce 6.224,-, materiál 16.800,-, celkem 23.024,-), ověří aktuálnost, vyvěsí informaci na nástěnku a obejde dům s listinou k tomu určenou s textem „Schvalujeme výměnu schránek za podmínek rozpočtu…, materiál nakoupí p. Sláma Bohumil, práce provede na DPP p. Sláma David), p. Novotný zjistil možnosti očíslování schránek formou lepených štítků a taktéž čísel uvedených na jmenovkách schránek.
- Na schůzích jednotlivých NS byla provedena volba „záložního zástupce“ jednotlivých vchodů, u něhož bude uložena sada záložních klíčů pro případ havárie a nedostupnosti člena samosprávy. Dokončuje se.
- K řešení problematiky výtahů: proběhlo výběrového řízení na regeneraci všech výtahů Strnadova 1-11, ke standardním podmínkám přidány tyto:
o nutnost splátkového kalendáře pro vchod 1, u ostatních vchodů možnost, určení podmínek splácení,
o kabina se nesmí oproti současným rozměrům zkrátit ani zúžit, naopak je vítáno maximální možné rozšíření,
o nouzový dojezd do nejbližší stanice v případě výpadku proudu / poruchy (aby postižený cestující nemusel být vyprošťován),
o v případě navržené úpravy šachty nutné průsvitné řešení stěn,
o doplňkové služby, nacenit zvlášť:
 zřízení suterénní stanice s uzamykatelnými dveřmi,
 sběr cestujících při jízdě dolů, s možností SW vypnutí.
Na nových schůzích jednotlivých NS byly diskutovány parametry. Dle rozhodnutí schůzí NS 5911 a 5921 (vchody 1, 7, 9) stanovena komise ve složení členové VS z těchto vchodů a pí. Viturková (1/46), p. Útrata (9/11), p. Lanči (9/17) a p. Cikrle (9/18) pro dopracování tabulky s posouzením nabídek a jejího předání na SBD k dokončení výběrového řízení.
- Byly předloženy tři varianty řešení problematiky střechy: oprava střechy stávajícím způsobem, oprava střechy s instalací plošných fotovoltaických článků (varianta hydroizolační pěna a vodorovná fotovoltaická fólie), varianta provedení nástavby šikmé střechy. Materiály vyvěšeny k prostudování na webovou i pevnou nástěnku, pokud někde z pevné nástěnky zmizí, je třeba je opětovně doplnit (úkol všem členům samosprávy). P. Novotný připravil ještě jeden souhrnný text. Schůze projednaly, ale nikde nedošlo ke schválení kterékoliv varianty. Proto budeme k tématu dále shromažďovat nové informace.
- Firma PODA prezentovala záměr vybudovat další páteřní síť se vstupem do jednotlivých domů, umístěním zařízení rozvodné skříně RACK a zavedením rozvodů do jednotlivých bytů kabelem UTP (na základě zájmu uživatelů bytů). Samospráva nemá proti této nabídce námitek, projednáno na schůzích, schváleno všude mimo S3+5, pan Cvešpr vyjádřil ochotu pomoci se získáním souhlasu s ohledem na nízkou účast na schůzi formou obcházení domu a seznámení obyvatel s pozitivy nabídky, stále bez dalších nových informací.
- P. Novotný informoval o doplnění krytů na odsávání, provedeno, jen nedoručeny dva rezervní kryty!
- Na schůzi S1 byl vznesen požadavek na seřízení dveří výtahu (všech, nejvýraznější problém je ve 4.NP / 5. patře – část opravena v rámci revize, firmu Konekta kontaktoval p. Novotný, bez odpovědi, urgováno, znovu bez odpovědi) a schváleno, že u paní Viturkové (byt 46) bude ozkoušen nový postup oprav těsnění dle nabídky p. Purče (komplexní oprava mimo byt), spolu s toutéž opravou v bytě 45, realizováno.
- Na SBD probíhá dle informací od p. Tomsy jednání s ÚMČ ve věci zimní údržby kolem domů. Bez nových informací.
- VS projednal problematiku zatékání do sklepů při nárazovém dešti, provedení sondy zrušeno, bude nově vyspárován okapový chodník a doplněna betonová hrázka ke svedení vody z prostoru pod balkónem do kanalizačního žlabu (Strnadova 9) - před schůzí mailem projednány nabídky, osobní návštěva p. Dvořáka z firmy AFSB na místě u S9, upřesní nabídkový list, schválena realizace v půli listopadu, pokud to počasí dovolí, jinak jaro 2011.

Další podněty členů VS
NS 5911 (p. Šebek)
- bez dalších připomínek.
NS 5912 (pí. Hiklová, p. Levíček)
- pí. Hiklová informovala o postupu po poškození zateplení v průjezdu vchodu S3/S5 neznámým vozidlem, záležitost byla zaprotokolována PČR, předána orgány PČR na SBD k dalšímu jednání s pojišťovnou. oprava provedena, škodní události pojišťovnou uhrazena,
- p. Novotný s p.Lančim samostatně provedl další opravu praskliny na střeše S5 a S7.
NS 5921 (p. Novotný)
- bez dalších připomínek.
NS 5922 (p. Sláma)
- p. Sláma požádal o zaprotokolování stížnosti pí. Dubské ze schůze – p. Novotný upozornil, že hlášení problému, který se projevil před několika měsíci a nyní nelze nic zjistit, je špatný postup, příště nutno hlásit ihned kdy a kde závada nastala a pořídit fotodokumentaci.

Příští schůze jednotlivých NS a VS
Příští schůze výboru samosprávy se bude konat 2.12.2010 v 19:00.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky