Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

středa 13. října 2010

Nejen o včerejší schůzi S7+9

Ke včerejší schůzi S7+9
O včerejší schůzi bych měl říct, že to byla v podstatě schůze vchodu 9, neboť se dostavila většina obyvatel tohoto vchodu, ale jen pět lidí z domu 7.
Bohužel je část výsledků taková, jak jsem předpokládál. Ve věci opravy střechy jsme nedosáhli žádného výsledku, žádná varianta neměla dostatečnou podporu.
Naopak jsme ale schválili další postup ve věci výtahů, kde je tu jednak úkol pro VS (co ještě zjistit a zmapovat, následně předložit návrh do technické komise na SBD, vše tak, aby se rekonstrukce/regenerace výtahu provedla co nejdříve), jednak administrativa na SBD. O tom, jak akce proběhla, budeme informovat na květnové výroční schůzi, doufám, že obyvatelé již na tuto schůzi "přijedou novým výtahem".

K úklidu
Vzhledem k tomu, že na schůzi bylo jen pět zástupců z vchodu 7, byla diskuze k tamnímu tristnímu stavu úklidu pouze "akademická".

Několik poznámek k údržbě
Na střeše jsou doplněny "dekle" (kruhové kryty na modulárním systému skříní odsávání, které zmizely v nenávratnu, snad je odnesl silný vichr), soused pan Stolař o té problematice ví své - stupačku bytů 7/2, 5, 11, ..., 29 chybějící kryt skoro znefunkčňoval dlouhou dobu. Akorát jsem od firmy neobdržel 2 slíbené rezervní "dekle".
Ve vchodě 9 pro změnu marně pátráme po příčině šíření pachů ve stupačce (má osobní doměnka je, že příčinou byla "veselá akce" mládeže, která nebyla v daném okamžiku pod přímou kontrolou rodičů, neboť rodiče předpokládali, že přímá kontrola 24 hodin denně s ohledem na věk není nutná - doufám, že jsem to napsal dost kulantně a nikoho tím neurazil; kdo by měl, pozná se v tom textu, kdo nemá důvod, neporozumí přesně, o koho se jedná).

Zavzdušněné topení
Prosím, kdo máte problém s topením, že vůbec nehřeje, věnujte pozornost této radě:
Zkontrolujte, zda máte funkční ventil (otvírá a zavírá průtok vody, když jej dáte do obou krajních poloh) - zaseklý ventil lze opravit promazánín, "rozpohybováním". Umí to pan Bína, umím to já, rád to naučím ostatní.
Pokud topení hřeje, ale jen trochu, je topení zavzdušněné. V nižších patrech musí být nastaven ventil na maximální propustnost (aby proudící voda "vytáhla" vzduch), v posledním patře je třeba provést odvzdušnění. Zpravidla to obyvatel bytu v posledním patře ví a umí, takže není potřeba spolupráce pana Bíny či někoho z VS. Někdy ale obyvatel posledního patra neví či neumí, pak požádejte o pomoc!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky